SNP: Katnić ne radi svoj posao ili ga radi selektivno

"Na ovaj način se potvrđuju tvrdnje opozicionara, da se svi izbori u Crnoj Gori obavljaju pod strahovitim pritiskom, uz crne fondove i nedemokratske metode aktuelne vlasti"
1498 pregleda 2 komentar(a)
Sjedište SNP-a, Foto: Luka Zeković
Sjedište SNP-a, Foto: Luka Zeković

Video zapis na kojem se jasno vidi da bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović uzima novac u iznosu od 97.500 eura od vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića i neoglašavanje državnih organa tim povodom, jasno ukazuje da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, odnosno Vrhovno državno tužilaštvo ne rade svoj posao ili ga rade selektivno, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević lično je uručio 100.000 dolara tadašnjem gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću, vidi se na video snimku.

"S obzirom da je riječ o nezakonitoj aktovnosti, gdje jedan od učesnika ove afere i ne krije da je među vodećim donatorima DPS, potpuno je jasno da se Katnići njegovo tužilaštvo priklanjaju partijskim, u ovom slučaju DPS interesima. O ulozi Agencije za sprečavanje korupcije izlišno je govoriti. Ona se odavno stavila u funkciju zaštite režimskih interesa i ne radi svoj posao koji joj zakon nalaže", saopšteno je iz SNP-a.

Dodaju da ćutanje DPS, ali i ASK, SDT i VDT pred "ovakvim činjenicama, govori o zarobljenosti institucija, a sve u funkciji zaštite vrha režima".

"Na ovaj način se potvrđuju tvrdnje opozicionara, da se svi izbori u Crnoj Gori obavljaju pod strahovitim pritiskom, uz crne fondove i nedemokratske metode aktuelne vlasti. Ovo je ujedno i jasan signal međunarodnoj zajednici da je "nešto trulo u državi", te da se na nezakonit način ubrizgavaju sumnjive pare i koriste za izbornu kampanju, a da se iste ne notiraju kod ASK koja, uzgred budi rečeno, "snom mrtvijem spava". U međuvremenu, pošto su, nažalost, rasparčali i preoteli društvenu imovinu, dojučerašnji poslovni saradnici i prijatelji se međusobno optužuju za pokušaj otimanja imovine jednih od drugih. No, to u ovom trenutku i nije toliko bitno".

Iz SNP-a pitaju zašto ćute nadležni državni organi "iskazujući nemoć i strah od partijskih šefova".

"Poštenije je prema Crnoj Gori, da takvi podnesu ostavke i prepuste mjesto, onima hrabrijima i čestitijima. U protivnom EU biće daleko, jer sa zarobljenim institucijama, niti možemo kao društvo ići naprijed, niti će nas Evropa ovakve primiti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: