Medojević: Đukanović još jednom odbio prelaznu vladu

Rekao je da je očigledno da Demos, URA i Demokrate ostaju u pregovorima da bi dobili "nešto drugo" . “Možda da uđu u postojeću Vladu i zamijene neke od postojećih ministara. Možda se tome nada i neko iz SNP, kome je DDPS bliža od DF-a”, naveo je Medojević
11 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2015. 13:13h

Premijer Crne Gore Milo Đukanović još jednom je odbio prelaznu vladu, jer zna da bi tako bila spriječena zloupotreba državnih resursa i službi, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović najavio je provjeru povjerenja Vladi u što kraćem vremenskom roku, kako bi se utvrdilo da li ona može da funkcioniše do izbora.

Medojević je podsjetio da je Đukanović kazao da će opoziciji ponuditi "nešto drugo" i da "ima dosta ideja".

Prema riječima Medojevića, opozicija još nije odbila ništa što dolazi od režima.

“Oni, za sada, samo uporno odbijaju pozive DF-a da napuste Skupštinu, Radnu grupu i pridruže se narodu na protestima za prelaznu vladu”, smatra Medojević.

On je rekao da je očigledno da Demos, URA i Demokrate ostaju u pregovorima da bi dobili "nešto drugo" .

“Možda da uđu u postojeću Vladu i zamijene neke od postojećih ministara. Možda se tome nada i neko iz Socijalističke narodne partije, kome je Demokratska partija socijalista bliža od DF-a”, naveo je Medojević u saopštenju.

Tako bi, kako je dodao, Đukanović zadržao kontrolu nad najvažnijim službama i resursima, a “salonskoj” opoziciji, Pozitivnoj i Ranku Krivokapiću omogućio da uđu u Vladu i iz vlasti vode kampanju za izbore, koje bi, naveo je, Đukanović ponovo pokrao.

“Zauzvrat, Pozitivna, Demos, URA i Demokrate bi priznale rezultate takvih izbora, a diktator bi birao kojeg će kandidata iz čekaonice, primiti u vladu nakon izbora”, rekao je Medojević.

On smatra da je to još jedan pokušaj “dikaktora” da kupi podršku od lažne opozicije.

Medojević je poručio da će prava opozicija biti sa DF-om i kroz politiku protesta i neučestvovanja u radu parlamenta, nastaviti borbu za prelaznu pladu koja, kako smatra, jedino može da obezbjedi uslove za fer i demokratske izbore.

On je dodao da oni koji glasaju za opstanak ove Vlade ili uđu u rekonstruisanu vladu "diktatora" postaće isto ono što su postali Socijaldemokratska partija i Narodna stranka 1998. godine - saučesnik u velikom zločinu protiv naroda i države.

“Sve će se jasno vidjeti. Ko je za spas mafije i diktatora, a ko za spas države i naroda”, zaključio je Medojević.

Bonus video: