URA: Zaustavite "budvanizaciju" Miločera

“Apelujemo da preispitaju svoju savjest i uoči glasanja o predlogu Vlade da partneri sadašnje vlasti uzurpiraju najljepše parče crnogorske obale razmisle da li treba da odobre poklanjanje još jednog našeg prirodnog bisera, kako bi se napunili džepovi pojedinaca iz vrha ove korumpirane vlasti,” navodi se u saopštenju budvanskog odbora URA
65 pregleda 4 komentar(a)
Miločer (novina)
Miločer (novina)
Ažurirano: 27.12.2015. 10:14h

Građanski pokret URA apelovao je danas na poslanike Skupštine Crne Gore da ne dozvole “budvanizaciju” Miločerskog parka.

“Apelujemo da preispitaju svoju savjest i uoči glasanja o predlogu Vlade da partneri sadašnje vlasti uzurpiraju najljepše parče crnogorske obale razmisle da li treba da odobre poklanjanje još jednog našeg prirodnog bisera, kako bi se napunili džepovi pojedinaca iz vrha ove korumpirane vlasti,” navodi se u saopštenju budvanskog odbora URA koje potpisuju v.d. predsjednik URA u Budvi Radosav Tomović i sekretar Boban Zuber.

Oni su pozvali Inženjersku komoru i Arhitektonski fakultet da dignu svoj glas i pokušaju da spriječe dalje, kako kažu, nemilosrdno uništavanje Crnogorskog primorja.

Deklaraciju o zaštiti Miločerskog parka i zaleđa poluostrva Sveti Stefan, koju su ljetos inicirali, potpisalo je 17 od 32 obornika u SO Budva.

“Održana je rasprava i kada je došlo vrijeme za glasanje svi odbornici DPS-a, sa još dva 'kupljena' odbornika bivše Pozitivne CG, su tražili desetominutnu pauzu. Ta pauza traje do dana današnjeg”, kažu Tomović i Zuber.

Dodali su da su svi od 16 preostalih odbornika glasali za ovu rezoluciju, koja bi spriječila ucrtavanje već izgrađenih objekata koji nisu u skladu sa DUP-om već po želji “strateških investitora”.

“Budvanizacija je posledica korupcije na visokom nivou od strane organizovane kriminalne grupe visoko pozicioniranih kadrova DPS-a, što je potvrđeno i od strane specijalnog državnog tužilaštva. Njihova računica je da je za povraćaj uloženih sredstava u eventualnu izgradnju hotelskih kapaciteta potreban dug vremenski period, dok se izgradnjom stambenih jedinica za prodaju povraćaj novca dešava još u fazi projektovanja i tokom izgradnje,” ističu u budvanskoj URA-i.

“Zato apelujemo na poslanike da spriječe prodaju jer za taj lokalitet ne postoji prostorno-planska dokumentacija. Ova prodaja se ne smije proglasiti za javni interes, shodno članu 60 Zakona o planiranju i uređenju prostora. Da ovo nije javni već interes pojedinaca proglašenih strateškim partnerima i da će se na ovom lokalitetu desiti ucrtavanje, a ne izrada po planskoj dokumentaciji, svjedoči i projekti zadatak, kojim su date mikro lokacije objekata, sa podacima o gabaritnosti i spratnosti.”

Bonus video: