Alternativa uplatila Maroviću 10 eura: Da imamo više dali bi da mu se nađe

Veselin Savić je kazao da je u Crnoj Gori pravda počela da se budi i da je Alternativa u prethodnom periodu dosta toga predvidjela
133 pregleda 72 komentar(a)
Alternativa ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Alternativa ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.12.2015. 13:48h

NVO Alternativa uplatila je na račun Svetozara Marovića deset eura.

Članovi Alterantive napravii su performans ispred glavne kapije prijavnice ZIKS-a i saopštli da novac uplaćuju kako bi pokazali da Svetozara Marovića nijesu baš svi zaboravili.

"Slučajno smo se okupili i došli da damo skroman doprinos čovjeku koga su svi zaboravili. Uplatli smo koliko imamo, nije to nekakva cifra, 10 eura, nemamo više. Da imamo, dali bi da mu se nađe. Može to i da podijeli sa familijom, pošto ih ima više unutra. Ako su ga neki zaboravili ima onih koji nijesu i koji ga nikad neće zaboraviti", kazao je Veselin Savić iz Altetrnative.

Miodrag Mumović dodao je da su došli da pomognu Marovićima pošto su ga svi iz njegovog okruženja zaboravili.

"Nas iz Alternative zanima šta će biti sa njegovim parama za koje se sumnjiči da ih je nelegalno zaradio. Svi pričaju o njegovoj krivici, a niko ne pominje gdje će da ide novac koji je on nezakonito zaradio. Ne zna se da li će da vrate građanima, državi ili će novac ostati kod Marovića. To što on ima ko zna koliko stanova i kuća po Crnoj Gori moglo bi da bude subvencija za mlade parove i ljude da im se ti stanovi dodijele ili makar da im se daju na neki povoljan kredit da bi oni imali uslove za život i stvarali porodicu", rekao je Mumović.

On je kazao da Svetozara Marovića nikada neće zaboraviti, da je on zadužio Crnu Goru i crnogorski narod toliko da mu treba svuda po državi podići spomenik.

"Kakve spomenike narod neka sudi. Zadužio nas je sve prije svega milionskim računima, predanim radom u službi koju je pretvorio u službu za svoju korist. On je trebao da radi za narod, a ne narod za njega", rekao je Mumović.

Veselin Savić je kazao da je u Crnoj Gori pravda počela da se budi i da je Alternativa u prethodnom periodu dosta toga predvidjela.

"Imali smo performans "Soba a adaptaciju", te smo rekli da će neko morati da isproba sobu za adaptaciju. Izgleda da su se kola slomila na Svetozaru Maroviću i njegovoj porodici koji se sada privikavaju, nalaze se tu gdje jesu i pitanje je koliko će tu ostati", kazao je Savić.

Vesko Pejak iz Alternative je kazao da kada su politička dešavanja u Crnoj Gori u pitanju interesantno je to što ovdje počinje potpuno novi sistem vladavine u kom će na kraju ostati samo ogoljeni vrh ispod kog neće biti apsolutno ništa.

"Imaćemo samo ljude koji služe za jednokratnu upotrebu. Oni će povremeno malo odskočiti finansijski, ali će biti sasijecani kako bi vrh piramide bio siguran. Za sad aktuelnu vladajuću strkturu karakteristčno je da niko od njih nije siguran, siguran je samo jedan čovjek i to je poenta ovakvog sistema vladavine. Do sada smo bili nesigurni samo mi koji smo govorili da ovaj sistem nije dobar. Od ovog momenta biće siguran samo jedan čovjek, svi ostali će ulaziti u zatvor i izlaziti iz njega i biti nesigurni", rekao je Pejak

Bonus video: