Đekina partija ne plaća porez

DRI je upozorila i da u izvještaju Đekine partije nije evidentirana imovina vrijedna 1.207 eura, kao i da nijesu plaćani porezi za zaposlene u partiji i zakup stranačkih prostorija
0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.12.2015. 07:15h

Državna revizorska institucija (DRI) dala je negativno mišljenje na finansijski izvještaj Demokratske partije (DP), navodeći da u njemu nije istiniti prikazano poslovanje stranke Fatmira Đeke.

U mišljenju DRI se upozorava da je DP nakon sastavljanja finansijskog izvještaja prebacivala novac koji je dobila iz državnog budžeta na račune koalicionih partnera, iako to nije dozvoljeno. Navodi se da je u finansijskom izvještaju za 2014. godinu 46.200 eura prihoda iz državnog budžeta preneseno na račune Demokratskog saveza u Crnoj Gori i Albanske alternative.

DRI je upozorila i da u izvještaju Đekine partije nije evidentirana imovina vrijedna 1.207 eura, kao i da nijesu plaćani porezi za zaposlene u partiji i zakup stranačkih prostorija.

“Isplaćena je naknada fizičkim licima po osnovu ugovora o djelu i ugovora o zakupu iznos od 13.100 eura na koje je obračunao poreske obaveze ali iste nije uplatio”, stoji u mišljenju DRI.

U izvještaju se navodi da je DP na zaključene ugovore potrošila 9.500 eura, koliko je utrošeno i na izbornu kampanju, dok je za zakupnine iz stranačke kase isplaćeno 3.600 eura. Đekina partija, kako se navodi, za partijske prostorije u Ostrosu plaća 100 eura mjesečno, dok je zakupnina za prostorije u Vladimiru 200 eura. DP je, kako se navodi, na donacije i pomoć građanima i udruženjima potrošila 12.119 eura.

Bonus video: