Vučurović: Prelazna vlada nije politički trik opozicije

"On je... od Josipa Broza, Slobodana Miloševića, Momira Bulatovića, Radovana Karadžića, rata za mir, razgraničenja sa Hrvatskom, mržnje prema šahu zbog šahovnice, slanja dobrovoljaca u Bosnu, na sraman način stigao do Veslija Klarka, Jensa Stoltenberga i ušao u red najvećih izdajnika u istoriji CG", naveo je Vučurović
8 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 24.12.2015. 17:47h

Prelazna vlada je uslov za rješenje teške političke krize u Crnoj Gori, i nije nikakav politički trik opozicije, poručio je portaprol Nove srpske demokratije (NOVA), Jovan Vučurović.

Premijer Milo Đuknović kazao je danas da je prelazna vlada politički ultimatum i trik opozicije da na vlast dođe bez izbora, na šta Vlada neće pristati.

"Najobičnije je političko blefiranje stav Mila Đukanovića o navodno velikim uspjesima njegove vlade na bilo kojem planu, naročito na ekonomskom, i takvim neistinama pokušava da predstavi da ovdje teče med i mlijeko, pa bi, po njemu, bilo prirodno da građani budu neopisivo srećni sa položajem u koji ih je on doveo", naveo je Vučurović u reagovanju.

On je kazao da posebno “bljutavo” zvuči priča premijera o nedostatku doslednosti pojedinih opozicionih stranaka vezano za protivljenje učlanjenju Crne Gore u NATO.

"On je poslednja ličnost koja može da govori o doslednosti, jer je ubjedljivo najveći politički prevrtljivac u Evropi, poznati politički kameleon, koji je od Josipa Broza, Slobodana Miloševića, Momira Bulatovića, Radovana Karadžića, rata za mir, razgraničenja sa Hrvatskom, mržnje prema šahu zbog šahovnice, slanja dobrovoljaca u Bosnu, na sraman način stigao do Veslija Klarka, Jensa Stoltenberga i ušao u red najvećih izdajnika u istoriji Crne Gore", smatra Vučurović.

I jedan takav političar, kako je dodao Vučurović, pokušava nekoga da proziva za doslednost i nedoslednost.

Prema njegovim riječima, važno je i što građani prepoznaju kroz, kako je naveo, ove panične i strašljive izjave predsjednika Demokratske partije socijalista, da su protesti i konkretne akcije Demokratskog fronta (DF) najsnažnije destabilizovale način vladanja u Crnoj Gori i poziciju poslednjeg evropskog diktatora i autokrate.

"DF je politički ispravno postupio kada nije pristao da bude uvučen u Krivokapićevo kolo prevare, vezano za pregovore oko konstituisanja prelazne vlade, koju je ponudio predsjednik parlamenta", smatra Vučurović.

On je naveo da samo neupućenima ili onima koji su željeli da budu prevareni nije bilo jasno da će maksimalni dometi Krivokapićeve akcije završiti na nivou upravnih odbora vodovoda, kanalizacije i kancelarija u mjesnim zajednicama.

"Neučestvujući u radu Skupštine DF je poslao jasnu poruku i domaćoj i međunarodnoj javnosti da ne želi da daje legitimitet trenutnoj parlamentarnoj većini koja je uspostavljena na krađi izbora, a koja bi željela da tu poziciju zloupotrijebi za krađu novih izbora, i tako u nedogled", ocijenio je Vučurović.

Prema njegovim riječima, izgleda da je od opozicionih učesnika u “takozvanoj” radnoj grupi, naveo je, prevarantsku namjeru organizatora jedino realno i objektivno shvatio predstavnik Socijalističke narodne partije (SNP), koji je postavio jedino logično pitanje - šta je sa prelaznom vladom.

"Zašto onda drugi glume i učestvuju u navodnim pregovorima koji nemaju nikakvog smisla osim kupovanja vremena za posustali režim Mila Đukanovića, koji želi da izbjegne suštinsku temu konstituisanja prelazne vlade koja jedino može obezbijediti održavanje prvih pravičnih i poštenih izbora", kazao je Vučurović.

NOVA, kako je naveo, pozdravlja odluku predstavnika SNP-a da više ne učestvuje u radu tzv. radne grupe.

"I ohrabrujemo i druge učesnike tih pregovora da urade isto, i napuste ne samo radnu grupu nego i Skupštinu Crne Gore, i u nju se vrate tek nakon pada Đukanovićeve vlade, odnosno kada bude trebala da se bira prelazna vlada", zaključio je Vučurović.

Bonus video: