Popović podnio prijavu protiv funkcionera DF zbog prijetnje "Vijestima"

Popović dodaje da naročito čudi da je nakon velike greške i incidenta u dnevniku „Vijesti“ i značajnog protoka vremena, izostalo izvinjenje poslanika i Potpredsjednika Skupštine Crne Gore
0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Gov.me
Andrija Popović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.12.2015. 13:34h

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović, podnio je danas prijavu protiv visokog funkcionera Demokratskog fronta i potpredsjednika Skupštine Crne Gore povodom incidenta koji se desio u prostorijama "Vijesti" u kojem je taj funcioner, prilikom upada u prostorije, prijetio novinarima i urednicima, saopšteno je iz Liberalne partije.

"U cilju zaštiti digniteta Skupštine Crne Gore i očuvanja principa slobode medija u Crnoj Gori, neprimjeren gest našeg kolege mora biti opomena da bi se takvo ponašanje ubuduće spriječilo", naveo je Popović.

Popović dodaje da naročito čudi da je nakon velike greške i incidenta u dnevniku „Vijesti“ i značajnog protoka vremena, izostalo izvinjenje potpredsjednika Skupštine.

"Isto tako, važno je primijetiti izostanak zvanične reakcije Skupštine Crne Gore", rekao je Popović.

Shodno članu 16. Etičkog kodeksa poslanika, Popović je prijavu podnio predsjedniku Odbora za ljudska prava i slobode Halilu Dukoviću. Prijava poslanika Liberalne partije je prvi slučaj zaštite Etičkog kodeksa u Skupštini Crne Gore.

Bonus video: