NATO ne treba da bude okosnica polarizacije društva

Sastanku su prisustvovali predstavnici NVO Atlantski savez Crne Gore, Alfa centar, Centar za demokratsku tranziciju, Cedem, Bonum i Bjelopoljski demokratski centar
79 pregleda 5 komentar(a)
Crna Gora, NATO
Crna Gora, NATO
Ažurirano: 22.12.2015. 17:47h

Članstvo u NATO ne treba da bude okosnica polarizacije crnogorskog društva, već je neophodno nastaviti sa dijalogom na tu temu, poručeno je sa sastanka predstavnika nevladinog (NVO) sektora i Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u Alijansi.

Kako je saopšteno iz Komunikacionog tima, na sastanku su razmotreni zaključci NATO ministarskog sastanka koji se odnose na upućivanje poziva Crnoj Gori za članstvo, kao i ideje za nastavak aktivnosti od značaja za informisanje javnosti o članstvu Crne Gore u Alijansi.

Nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević, kazao je da jačanje saradnje sa predstavnicima nevladinog sektora ostaje u fokusu Komunikacionog tima, sa ciljem informisanja javnosti o značaju vrijednosti i standarda koje baštine članice Alijanse i Evropske unije, koristima koje će građani imati od integracionih procesa, ali i obavezama i procedurama koje stoje pred crnogorskim društvom do punopravnog članstva u NATO.

“Na sastanku je poručeno da NATO kao tema, ne treba da bude okosnica polarizacije crnogorskog društva, već da je i dalje potrebno nastaviti sa dijalogom, posebno na lokalnom nivou, ali i voditi računa o daljem jačanju partnerskog odnosa sa medijma, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou, imajući u vidu da su za većinu građana mediji i dalje primarni izvor informisanja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, uvažavajući činjenicu da je 2016. godina izbora, posebno naglašeno da članstvo Crne Gore u NATO nije projekat samo jedne partije ili NVO, već cijelog društava, i da je potrebno nastaviti sa uključivanjem što više predstavnika različitih društvenih segmenata u dijalog o tom važnom državnom pitanju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici NVO Atlantski savez Crne Gore, Alfa centar, Centar za demokratsku tranziciju, Cedem, Bonum i Bjelopoljski demokratski centar.

Iz Komunikacionog tima su poručili da ostaju otvoreni za saradnju sa svim NVO koje daju doprinos tom pitanju.

Bonus video: