"UNIŽENO UNIVERZALNO LJUDSKO PRAVO"

Demokrate BP napustile zasijedanje lokalnog parlamenta: Solidarnost sa kolegama iz DF-a

„Uprkos neslaganjima sa kolegama iz DF-a, lažnim montiranim i izmišljenim aferama, javnom blaćenju naših funkcionera i članova, naše moralno pravo i obaveza je da se solidarišemo oko Ustavom zagarantovanih prava i ne dozvolimo da se pravo na slobodu govora obesmisli“, kaže se u saopštenju
153 pregleda 3 komentar(a)
Demokrate Bijelo Polje, Foto: Demokrate
Demokrate Bijelo Polje, Foto: Demokrate
Ažurirano: 10.12.2018. 18:37h

Klub odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Opštine Bijelo Polje napustio je današnje zasijedanje u lokalnom parlamentu u znak solidarnosti sa kolegama iz Demokratskog fronta (DF). 

 Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, postupanje prema poslanicima DF-a, hapšenje u kasnim večernjim satima i najave novih hapšenja su neprihvatljivi.

 Demokrate smatraju da je uniženo univerzalno ljudsko pravo, koje se odnosi na slobodu govora i javno izgovorene stavove. 

 Kako su naveli, način na koji funkcioniše sistem odobrava ili legitimiše takva postupanja.

„Uprkos neslaganjima sa kolegama iz DF-a, lažnim montiranim i izmišljenim aferama, javnom blaćenju naših funkcionera i članova, naše moralno pravo i obaveza je da se solidarišemo oko Ustavom zagarantovanih prava i ne dozvolimo da se pravo na slobodu govora obesmisli“, kaže se u saopštenju.

 Iz Demokratske Crne Gore su naveli da je neprihvatljiv pokušaj partija na vlasti da održe današnje zasijedanje uprkos, kako su kazali, određenim kršenjima Poslovnika o radu, koji se tiču neodržavanja sjednica Odbora za statut i propise i Odbora za finansije. 

„Imajući u vidu dnevni red koji se tiče brojnih odluka, kao i usvajanje Nacrta izvještaja završnog računa budžeta za prošlu godinu, a da pritom ni jedna sjednica gore pomenutih Odbora nije održana, smatramo da se nijesu stekli uslovi za održavanje današnje sjednice“, dodaje se u saopštenju.

 Kako su zaključili, sjednice Odbora ne smiju biti formalnog, već isključivo profesionalnog karaktera.

Preporučujemo za Vas