Krivokapić sa liderima partija

"Posljednje izmjene i dopune Zakona o izboru odbornika i poslanika, koje su stupile na snagu 22. marta 2014. godine trebalo je da budu primjenjivane od 1. novembra prošle godine", kaže se u izvještaju
10 komentar(a)
Radna grupa parlamentarnog dijaloga, Foto: Boris Pejović
Radna grupa parlamentarnog dijaloga, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.12.2015. 06:52h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić danas će se, u okviru parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja, razgovarati sa liderima partija koje imaju poslanike u parlamentu.

Oni bi na sastanku trebalo da razmatraju izvještaj koji su članovi Radne grupe dostavili predsjednicima partija o uslovima za održavanje izbora, u kom se navodi da se sa primjenom novog izbornog zakonodavstva kasni više od godinu.

"Institucije nadležne za primjenu izbornog zakonodavstva nijesu u propisanom roku primijenile važne odredbe. Posljednje izmjene i dopune Zakona o izboru odbornika i poslanika, koje su stupile na snagu 22. marta 2014. godine trebalo je da budu primjenjivane od 1. novembra prošle godine", kaže se u izvještaju.

Iz Radne grupe su upozorili da Državnoj izbornoj komisiji još nijesu obezbijeđeni uslovi za rad, kao i da još ne funkcioniše parlamentarni Odbor za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces.

Bonus video: