Rakčević: DPS je najveći sijač magle u Crnoj Gori

"Kunu se da podržavaju poljoprivredu, a njihova ulaganja u tu oblast su među najmanjima u Evropi. Za Crnu Goru nema boljitka ukoliko se ne smijeni aktuelna vlast", kazao je Rakčević na tribini URA-e u Danilovgradu
77 pregleda 24 komentar(a)
URA, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
URA, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 20.12.2015. 21:17h

Lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević poručio je iz Danilovgrada da je najveći sijač magle u Crnoj Gori Demokratska partija socijalista.

"Oni su usvojili budžet od 2,1 milijarde eura, ali jedna trećina tih para zasniva se na pozajmicama. To nigdje u svijetu nema i takvim planiranjem ona zadužuje buduće generacije. Ova vlast podržava samo podobne, dok ne mari za sposobne. Kunu se da podržavaju poljoprivredu, a njihova ulaganja u tu oblast su među najmanjima u Evropi. Za Crnu Goru nema boljitka ukoliko se ne smijeni aktuelna vlast", kazao je Rakčević na tribini URA-e u Danilovgradu.

Osim Rakčevića na tribini su govorili i potpredsjednici URA-e Dritan Abazović i Rade Bojović, kao i Miodrag - Caro Pavličić, Aleksandar Šaranović i Ranko Vuković.

Jedan od zaključaka tribine je da da je potrebno da se opozicija objedini oko evropskog puta Crne Gore, i na taj način smijeni aktuelnu vlast.

Abazović je kazao da će "u ovakvom sistemu pravda zaobići čelnike DPS-a koji su trenutno u zatvoru, jer se može desiti da se oni nagode sa tužilaštvom".

Dodao je da je optuženim funkcionerima nagrada ukoliko se nagode da odleže godinu u zatvoru i plate nekoliko stotina hiljada eura.

"Zbog toga se zalažemo da se usvoji zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine. On ne treba da važi samo za funkcionere, već i za članove njihovih poridica. Svi oni koji vole Crnu Goru i kojima ova država leži na srcu traže promjene, a oni koji to ne žele su njeni najveći neprijatelji", kazao je on.

Čelnici URA-e ocijenili su da politika sne smije da bude profesija od koje se živi i koja je postala biznis, već da se mora okrenuti onima koji rade i treba im raznim olakšicama pomoći da otvore nova radna mjesta.

Bonus video: