CDU spremna na koalicije u Tivtu: "Nijesmo ničiji probuđeni spavači"

Među gostima konvencije bili su predstavnici tivatskih DPS, Demokrata, HGI, SRS, DSS, Socijademokrata i Pozitivne, te bivši ambasador Crne Gore u Danskoj Nikola Ciko, bivši lider LSCG Miodrag Živković i novinar Mihailo Radojičić
192 pregleda 7 komentar(a)
Konvencija CDU, Tivat, Foto: Siniša Luković
Konvencija CDU, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.12.2015. 16:09h

CDU spremno dočekuje predstojeće lokalne izbore krajem marta u Tivtu i iako je spremna za samostalni nastup, otvorena je i za razgovore sa svima koji sa tom partijom dijele slična mišljenja i opredjeljenja, čulo se danas na konvenciji OO CDU Tivat kojoj su prisustvovali stranački čelnici predvođeni predsjednikom Miodragom Vlahovićem.

Među gostima konvencije bili su predstavnici tivatskih DPS, Demokrata, HGI, SRS, DSS, Socijademokrata i Pozitivne, te bivši ambasador Crne Gore u Danskoj Nikola Ciko, bivši lider LSCG Miodrag Živković i novinar Mihailo Radojičić.

Na čelu OO CDU Tivat je kapetan duge plovidbe Rajko Čavor.

"Otvorenost za saradnju će uvijek biti naša politička osobina jer je CDU svjesna da i u Tivtu i u Crnoj Gori predstoje vremena kada na izazove i probleme treba odgovoriti zajedničkim snagama svih koji baštine crnogorske demokratske i građanske ideje i vrijednosti i žele da unaprijede i zaštite naše društvo i državu kao zajednicu slobodnih i ravnopravnih građana i naroda", navodi se u izjavi koju je usvojila konvencija.

Sekretarka OO CDU Tivat Ana di Ceglie, koja je pročitala izjavu, kazala je da se njihov program zasniva na "potrebi i interesu, spoznaji i prijedlogu da je Tivtu potrebna nova vizija u smislu razvojnih programa, privlačenja i tretmana investicija, organizacije gradskih službi i novih javnih preduzeća, kao i ukupnog razvoja opštine u cjelini".

"Tivat treba da bude spreman da dočeka i ugosti inostrane goste, ali treba i mora da ostane grad svih naših građana", navodi se u izjavi, uz napomenu da su u CDU svjesni da je Tivat, posebno u odnosu na druge gradove u Crnoj Gori, napravio pomake na bolje, "ali smo svjesni i znamo da su rezultati i dalje daleko od mogućih“ i da dio gradskih službi i dalje problematično fukcioniše.

"To je nesporna i jasna odgovornost dosadašnje vladajuće DPS-SDP koalicije. Promjene u Tivtu su neophodne i neizbježne", stoji u izjavi uz ogradu da CDU "neće biti ni nekritička, ali ni kritizerska" u svom odnosu prema aktuelnoj lokalnoj vlasti.

Ističući da se CDU želi profilisati kao stranka novog političkog dijaloga i stranka "koja ima snage kazati mi možemo sa svima i mi hoćemo sa svima koji prihvataju onakvu Crnu Goru kakvoj mi težimo", potpredsjednik CDU Neven Stanićić je kazao da je "put razgovora trnovit i koristan put, ali je jedini način pomirenja u Crnoj Gori".

Najavljen kao najvjerovatniji nosilac iznorne liste CDU u Tivtu ukoliko ta stranka nastupi samostalno, Staničić je kazao da oni nisu "ničiji probuđeni spavači što dokazuju naše biografije u proteklih 25 godina" i poručio da Tivat prvenstveno treba da mijenja svoju ekonomsku politiku.

"Mala ekonomska i i poslovno-politička prevara je da se može živjeti od benefita. Od njih može biti bolje, ali se od njih ne živi. Te benefite jako dobro koristi Porto Montenegro, Luštica Development, Qatari Diar koje im je država dala sa pravom, da bi investirali. Benefite koje imaju građani od toga, ne možemo uzeti zdravo za gotovo i na tome trebamo raditi. Građani Tivta zaslužuju nova radna mjesta, bolju lokalnu samoupravu, bolje uslove i način života da bi iskoristili benefite onih koji su nam došli u goste", podvukao je Staničić.

Predsjednik CDU Miodrag Vlahović je naglasio da ta stranka spremna za samostalan nastup na lokalnim, ali i parlamentarnim izborima 2016.

"Međutim, smatramo da ne bi bilo odgovorno ni prema CDU, ni prema Tivtu, ali ni prema nekoj perspektivi, veoma skoroj koja se tiče naše cijele domovine, da ne bi bilo mudro da insistiramo na tom našem potencijalu da možemo samostalno. Budimo skromni da saslušamo i čujemo druge i da zajedno sa njima, projektujemo ono što može biti osnov zajedničke politike. CDU želi da mijenja i popravlja ovu Crnu Goru, naravno, budući svjesni, odgovorni i spremni da drugima kažemo da Crnu Goru treba i mogu da mijenjaju, prije svega i bolje od drugih, oni koji je poštuju i vole", istakao je Vlahović.

Bonus video: