Stijepović najavio gradnju kolektora, gradskog pozorišta, vrtića...

Prema riječima Stijepovića, najveći cilj koji je vlast postigla je to što su gradsku upravu približili građanima, otvaranjem Biroa za komunikaciju
412 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2015. 19:29h

Izgradnja kolektora, gradskog pozorišta, doma starih, novih vrtića, biciklističkih staza i natkrivanje bazena, prioriteti su gradske vlasti u narednoj godini.

To je saopštio gradonačelnik Slavoljub Stijepović tokom svečane sjednice Skupštine grada u staroj zgradi Vlade, koja je organizovana povodom 19. decembra, dana Podgorice.

On je rekao da je gradska uprava uspjela da razviju svaki dio grada i obezbjedi jednake uslove života kako u gradu, tako i u ruralnim područjima, te da će tome i ubuduće stremiti.

Prema riječima Stijepovića, najveći cilj koji je vlast postigla u ovoj godini je to što su gradsku upravu približili građanima, otvaranjem Biroa za komunikaciju.

Istakao je da će u narednoj godini raditi na stimulisanju preduzetništva, otvaranju novih radnih mjesta, kao i da se veća odgovornost očekuje od administracije.

Stijepović je uručio Nagradu 19. decembar pjevaču Zoranu Kaleziću i osnivaču kompanije SAMMS Sretenu Radonjiću.

Kalezić se zahvalio se na nagradi, istakavši da taj trenutak nije sanjao ni kad je bio dijete.

Rekao je da ga je život nosio, ali ga nikada nije odnio odavde, nakon čega je otpjevao stihove pjesme “Kao što je ljubav majke”.

Članica žirija za dodjelu Nagrade 19. decembar Gordana Đurović naglasila je da je Kalezić tokom bogate karijere snimio preko 400 pjesama i da su njegove ploče prodate u astronomskom tiražu od preko 15 miliona primjeraka.

Kazala je da je osvojio nagradu Prvi glas Titograda i Prvi glas Crne Gore, kao i nagradu na festivalu narodne muzike u Parizu, istakavši da je i van države nastavio da afirmiše crnogorski melos.

"Već skoro pola vijeka u našem mjestu je sinonim za crnogorsku narodnu muziku, a kao ambasador crnogorskog narodnog melosa pjesmom je na svim meridijanima na najbolji način afirmisao Crnu Goru i Podgoricu", rekla je Đurovićeva.

Ona je saopštila i da je Sreten Radonjić poslovnom etikom i radom postigao prepoznatvljive i vrhunske rezultate.

Rekla je da je njegova kompanija SAMMS osnovana 1994. godine i da je za dvadesetak godina poslovanja izrasla u jedan od najuspješnijih lanaca trgovine garderobom, koja je postala sinonim visoke mode i najvećih standarda poslovanja.

"Od firme sa troje zaposlenih SAMMS izrasta u kompaniju sa 16 radnji u pet gradova sa više od 70 zaposlenih, koja posjeduje franšize 13 svjetskih preszižnih modnih kuća”, rekla je dodavši da je uvodeći ekskluzivne modne brendove Radonjić unosio evropski duh u Podgoricu.

Tako je, prema njenim riječima, današnji Bulevar Džordža Vašingtona ima evropsko lice, a kompanija se u poslovnim krugovima izdavaja društveno odgovornim ponašanjem i donacijama.

Đurović je pojasnila da kompanija redovno izmiruje porez, doprinose i ostale obaveze i nalazi se na takozvanoj Bijeloj listi Poreske uprave.

Nagrade, kao izraz priznanja za izuzetan uspjeh u studiranju, je primilo i 29 studenata sa tri crnogorska univerziteta.

Svečanoj sjednici prisustvovali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, poslanici i odbornici, predstavnici vjerskih zajednica, izvršne vlasti i diplomatskog kora, članovi akademske zajednice, ambasadorka Njemačke Gudrun Štajnaker, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković...

Vujanović je naglasio da je kvalitet života građana Podgorice nesumnjivo povećan i da je uvjeren da su planovi koje je Stijepović predstavio realno postavljeni i da će se ostvariti u kvalitetnoj dinaminici. Rekao je da ga raduje što su formirana odgovarajuća skupštinska odjeljenja, službe koje komuniciraju sa građanima, dva biroa, kao i Biznis centar.

Galerija

Bonus video: