GPO poručio Maroviću: Odrukaj ga

GPO je dostavio direktoru uprave policije Slavku Stojanoviću poster sa performansa kako "bismo mu pomogli u mapiranju kriminalne organizacije koja radi na štetu Crne Gore"
54 komentar(a)
Građanski pokret otpora, Foto: Građanski pokret otpora/Facebook
Građanski pokret otpora, Foto: Građanski pokret otpora/Facebook
Ažurirano: 18.12.2015. 11:52h

Između porodica Đukanović i Marović nema razlike, obje su dio jedne velike prve familije koja upravlja Crnom Gorom preko 25 godina, poručeno je sa performansa Građanskog pokreta otpora.

Performans pod nazivom "Odrukaj ga, Sveto", održan je ispred zgrade Uprave policije.

Iz GPO matraju da je hapšenje Svetozara Marovića dogovoreno, "ukoliko dogovor može da postoji između dominusa kojem se može sve i podčinjenog koji mora da prihvati sve".

"Do skoro su ova dva saborca bili rame uz rame u „ ratu za mir“, deportacijama izbjeglica, pljačkaškim privatizacijama, izbornim krađama, švercu nafte, cigara, oružja i droga, kršenjima ljudskih prava... Zajedno su „pecali“ sitne ribe iz sopstvenog jata u cilju očuvanja vlasti. Ovoga puta nova mutacija DPS, poželjna za evroatlanske integracije, prinosi krupnu ribu. DPS filozof sad ne bira, već mu je uloga nametnuta. Surovost prvog čovjeka DPS-a mu je dobro poznata, zato se i pokorava njegovoj volji. Vjerovatno su milioni na tajnim računima i vjera u korumpiran pravosudni sistem prevagnuli u prihvatanju uloge žrtve", navodi se u saopštenju Otpora.

Dodaje se da vjeruju da "budvanski filozof, nije ništa gori od svog prvog čovjeka DPS-a, i da može da se nagodi bolje".

"Zato ga GPO, na ovaj način, ohrabruje da dokaze i materijale koje ima protiv svog partijskog šefa, za početak, počne dostavljati u javnost. Njegov arhiv i njegovo svjedočenje može biti ključno u smjeni nesmjenjive vlasti. U tom slučaju on ne bi višebio najkrupnija riba trofej ,već potencijalni svjedok saradnik."

GPO je dostavio direktoru uprave policije Slavku Stojanoviću poster sa performansa "kako bismo mu pomogli u mapiranju kriminalne organizacije koja radi na štetu Crne Gore".

Bonus video: