Prijem povodom poziva za članstvo u NATO

"Pored članova konzularnog kora, prijemu su prisustvovali najviši predstavnici političkog, kulturnog, naučnog i javnog života Krakova i četiri vojvodstva u jurisdikcionom području Počasnog konzulata, kao i veliki broj lokalnih medija“
8 komentar(a)
Krakov, Foto: Tripadvisor.com
Krakov, Foto: Tripadvisor.com
Ažurirano: 17.12.2015. 17:09h

Počasni konzul Crne Gore u Krakovu Marćin Ruta, priredio je u sjedištu Konzulata svečani prijem povodom poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO.

"Pored članova konzularnog kora, prijemu su prisustvovali najviši predstavnici političkog, kulturnog, naučnog i javnog života Krakova i četiri vojvodstva u jurisdikcionom području Počasnog konzulata, kao i veliki broj lokalnih medija“, saopšteno je iz Ministartsva vanjskih poslova.

Zvanicama su se obratili domaćin i ambasador Crne Gore u Varšavi Ramiz Bašić.

"U obraćanjima je istaknuta aktivna uloga i inicijativnost Počasnog konzulata na promociji Crne Gore u Poljskoj i zajednički napori sa Ambasadom Crne Gore u Varšavi na planu jačanja bilateralne saradnje dvije zemlje“, kaže se u saopštenju.

U tom smislu, apostrofiran je kontinuitet dobrih kontakata i veza u prethodnom periodu, a posebno dragocjena pomoć i podrška Poljske crnpgorski8m evropskim i evroatlantskim integracijama.

"To je ujedno bila prilika i da se najavi niz zajedničkih manifestacja vezanih za obilježavanje desetogodišnjice obnove crnogorske nezavinosti i uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Poljske“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: