Budvanski građanski savez: Boro ne može da gradi dok se ne izgradi vrtić

“Da li će se ovim slučajem pozabaviti glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, s obzirom na to da je u potpunosti ignorisan interes i stav građana, kao i to, da li je i u ovom slučaju kao u mnogim do sada, prevladao lični interes pojedinaca i njihovo bogaćenje, a sve na štetu grada i građana, pokazaće vrijeme pred nama”, kazao je Glendža
50 pregleda 3 komentar(a)
Budvanski građanski savez, Foto: Vuk Lajović
Budvanski građanski savez, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.12.2015. 14:19h

Nevladino udruženje „Budvanski građanski savez“ zatražilo je od Opštine da ne izdaje građevinsku dozvolu za gradnju solitera na parceli u vlasništvu šefa budvanskog parlamenta Bora Lazovića, dok se ne riješi pitanje smještaja djece u gradskom vrtiću, koji se nalazi tik uz buduće gradilište.

A povod konferencije za novinare novoosnovanog udruženja, bilo je nedovržavanje kompleksa od četiri ugrubo izgrađenih solitera uz parcelu Lazovića, a koji već punih tri godine ne dovršavaju.

„Vidimo dokle se sa ovom višemilionskom investicijom stiglo, i kako izgleda poslovno-stambeni kompleks, nazovi, metropole crnogorskog turizma, a sve u neposrednoj blizini Slovenske plaže i Starog grada. Ako uzmemo u obzir i namjeru predsjednika Skupštine opštine Bora Lazovića, da će na preostalom lokalitetu izmedju dječijeg vrtića i ovih četiri solitera graditi dvije kule, upotpunjuje se opšta slika urbanističkog i svakog drugog haosa u našoj lokalnoj zajednici”, kazao je predsjednik Udruženja Radomir Glendža.

On je naglasio da “u iole demokratskom društvu, odgovornost bi bila odavno utvrđena na lokalnom i državnom nivou, a smjena ministra za održivi razvoj Branislava Gvozdenovića, bila bi neminovnost”.

“Da li će se ovim slučajem pozabaviti glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, s obzirom na to da je u potpunosti ignorisan interes i stav građana, kao i to, da li je i u ovom slučaju kao u mnogim do sada, prevladao lični interes pojedinaca i njihovo bogaćenje, a sve na štetu grada i građana, pokazaće vrijeme pred nama”, kazao je Glendža.

Prema njegovom mišljenju predsjednik parlamenta “očiglendo ne haje za najmlađe stanovnike Budve, njih oko 430.

“ U neposrednoj blizini vrtića i jaslica, planira da gradi oblakodere, ne obazirući se kroz što će djeca morati da prolaze. Kako će u uslovima nesnosne buke i mogućih trauma, naši najmlađi stanovnici naučiti poneko slovo, pjesmicu ili spremiti recitaciju, na miru ručati ili otići na dnevni odmor, to se Lazovića, a ni drugih očigledno ne tiče. Ipak, biznis je to, od njega se ni elementarne stvari ne vide, a kamoli potrebe građana Budve, a najmlađih posebno. Ne sumnjamo da će Lazović, deklarativno i dalje biti na prvoj linija odbrane našeg grada od svakog vida devastiranja i uzurpacije, i od onih iz Podgorice koji samo dođu u Budvu da se “plaknu”, poručio je Glendža.

On je dodao da “Budvanski građanski savez” zahtijeva da Lazović ne može započeti gradnju solitera sve dok se djeci ne obezbijede novi smještajni kapaciteti.

“Na kraju, očigledno je da je nedostatak finansijskih sredstava zaustavio dalji nastavak radova na soliterima, pa ukazujemo nadležnim organima, da ne dozvole da budvanski soliteri dožive sudbinu nikšićkog Doma revolucije, započetog davne 1977., jer bi u tom slučaju Mediteranska ulica sa ovakvim okruženjem, morala promijeniti naziv, u ulicu Žrtava fašizma”, zaključio je Glendža.

Bonus video: