Pozitivna: Neophodna bolja saradnja tužilaštva i policije

Pajović i Jasavić su zatražili da državni organi primjenjuju Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom
58 pregleda 7 komentar(a)
Azra Jasavić, Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Azra Jasavić, Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.12.2015. 11:59h

Poslanici Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović i Azra Jasavić ocijenili su da je neophodna bolja saradnju tužilaštva i policije u slučaju tužilačke istrage zbog incidenata i prekomjerne upotrebe sile tokom oktobarskih protesta u Podgorici.

To se navodi u njihovom amandmanu na Nacrt deklaracije i preporuke Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Pajović i Jasavić su zatražili da državni organi primjenjuju Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Amandmanima se podstiču nadležni državni, organi lokalne uprave i nevladine organizacije na socijalno preduzetništvo i politički subjekti da na odgovornim mjestima odlučivanja biraju više žena, kako bi se ispoštovalo pravilo rodne zastupljenosti.

„Amandmanima pet i šest izražava se zabrinutost zbog nepoštovanja profesionalnih standarda i etičkog kodeksa novinara i pozivaju nadležni organi da podstiču i Skupštinu da, u slučajevima kada ona ima nadležnosti da imenuje ili bira, poštuje zastupljenost etničkih manjina“, kaže se u saopštenju.

Pajović i Jasavić učestvuju na 11. sastanku POSP-a koji će biti održan 16. i 17. decembra u Strazburu.

Bonus video: