Milić: Vlast neće referendum o NATO jer se boji odluke građana

Milić je naveo da je aktuelni saziv Skupštine Crne Gore "plod nelegitimnih izbora, što je potvrđeno i pravosnažnim sudskim presudama predstavnicima DPS za kupovinu glasova"
83 pregleda 17 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2015. 11:23h

Očajničkom željom da se odluka o eventualnom punopravnom članstvu Crne Gore u NATO vojnom savezu donese u parlamentu, a ne na referendumu, premijer Milo Đukanović pokazao je da se plaši narodne volje o tom pitanju, odnosno i sam je potvrdio da je većina građana Crne Gore protiv ulaska u Sjevernoatlantski pakt, saopštio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

"Jasno je zašto premijer Vlade spornog legimititeta, favorizuje parlament kao donosioca odluke o punopravnom članstvu u NATO, jer ima bogato iskustvo u izbornim prevarama", rekao je Milić.

On je naveo da je i aktuelni saziv Skupštine Crne Gore "plod nelegitimnih izbora, što je potvrđeno i pravosnažnim sudskim presudama predstavnicima DPS za kupovinu glasova".

"Đukanović, čiju je partiju Tužilaštvo okvalifikovalo kao organizovanu kriminalnu grupu, planira da isti scenario ponovi i na narednim izborima, kako bi, koristeći široku lepezu mahinacija i zloupotreba, čiji je samo dio pokazala afera "Snimak", došao do nove sumnjive parlamentarne većine koja će mimo volje građana donijeti odluku o ulasku u NATO vojni savez. Zato nije slučajno ni Đukanovićevo protivljenje legitimnoj Vladi prelaznog karaktera koja bi pripremila fer, slobodne i demokratske izbore u Crnoj Gori", saopštio je Milić.

Protivljenjem referendumu, kako je naveo Milić, Đukanović je definisao i politički projekat DPS-a za naredne izbore.

"A to je da sami ili zajedno sa onima koji sebe nazivaju "snagama budućnosti" na prevaran način u parlamentu donesu odluku o ulasku u Sjevernoatlantski vojni pakt, iako danas tu opciju podržava trećina građana. Crna Gora je, takođe, prva država koja je dobila pozivnicu za članstvo u NATO, a čiji su građani bili žrtve agresije tog vojnog saveza", zaključio je Milić.

Bonus video: