Tarner: Očekujemo da brzo završite pripreme za pristupanje PS NATO

Tarner je kazao da odlično zna koliko je Krivokapić lično bio posvećen i angažovan u tim naporima, a uručena pozivnica da se šef Skupštine Crne Gore obrati Parlamentarnoj skupštini NATO-a u maju u Budumpešti predstavlja naš način “da odamo javno priznanje vašem liderstvu”
104 pregleda 9 komentar(a)
Majkl Tarner, Ranko Krivokapić, Foto: Skupština.me
Majkl Tarner, Ranko Krivokapić, Foto: Skupština.me
Ažurirano: 14.12.2015. 16:51h

Odluka o pozivnici je priznanje za dugogodišnju posvećenost Crne Gore za ulazak u NATO, naveo je predsjednik Parlamentarne skupštine NATO Majkl R. Tarner u pismu šefu Skupštine Ranku Krivokapiću. Dodao je da se nada da će Crna Gora završiti finalne pripreme za pristupanje.

“Članstvo će učiniti da se stanovništvo Crne Gore osjeća sigurnije tokom jačanja bezbjednosti i prosperiteta Zapadnog Balkana. A što je još bitnije, ova odluka će učiniti Alijansu jačom,” poručio je Tarner.

Tarnet je napomenuo da Parlamentarna skupština NATO konstantno podržava Crnu Goru na putu za članstvo i da je radila na jačanju podrške za pristupanje Crne Gore.

U usvojenoj Rezoluciji na godišnjem zasjedanju u oktobru, u Stavangeru, u Norveškoj, Parlamentarna skupština NATO je već pozvala ministre vanjskih poslova država članica NATO-a da upute poziv Crnoj Gori da pristupi Savezu.

“Oduševljen sam što je naša Vlada imala viziju i liderstvo da prati obećanje otvorenih vrata NATO-a. Takođe bih želio da pozdravim vrijedan rad crnogorskih vlasti u pripremi države za ovu istorijsku prekretnicu”.

Tarner je kazao da odlično zna koliko je Krivokapić lično bio posvećen i angažovan u tim naporima, a uručena pozivnica da se šef Skupštine Crne Gore obrati Parlamentarnoj skupštini NATO-a u maju u Budumpešti predstavlja naš način “da odamo javno priznanje vašem liderstvu”.

Tarner je na kraju poručio da sada očekuje da će Crna Gora brzo završiti finalne pripreme za pristupanje.

“Siguran sam da će naši parlamenti nastaviti sa pružanjem podrške procesu pristupanja i ratifikaciji, tako da vrlo uskoro možemo poželjeti dobrodošlicu Parlamentu Crne Gore kao punopravnom članu Parlamentarne skupštine NATO-a,” zaključio je Tarner.

Bonus video: