Đukanović: Opozicija istrajno pokušava da nas vrati u prošlost

"To je opozicija koja očigledno nije svjesne neminovnosti koje su se dogodile još padom Berlinskog zida i svim onim što se događalo u Evropi. Vjerovatno u strahu od tog novog i njima nepoznatog oni pokušavaju da zaustave Crnu Goru u prošlosti i u tome je bit njihove politike"
58 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2015. 10:44h

Opozicija uporno pokušava da Crnu Goru vrati u prošlost, kazao je premijer Milo Đukanović, ocjenjujući da većina građana neće dati podršku takvoj politici na narednim izborima.

Upitan šta će se desiti ukoliko opozicija uspije da na narednim izborima smijeni vlast i da li to znači da je Crnoj Gori put u NATO zaustavljen, Đukanović je rekao da iskreno vjeruje kako se to neće dogoditi, ocjenjujući da ga u to uvjerava stanje u opoziciji.

"Nažalost, opozicija je jako puno doprinjela da se stanje odnosa na relaciji vlast - opozicija ne mijenja već dvadesetak godina. To je prije svega ona opozicija koja je 1996, 1997. i 1998 godine pokušala da zaustavi Crnu Goru u njenom otklonu od Miloševićeve Srbije. To je ista opozicija koja je 1999. godine pokušala da i Crnu Goru izloži NATO bombarderima", kazao je Đukanović za Radio Slobodna Evropa.

Dodao je da su se te stranke "snažno protivile obnovi nezavisnosti 2006.".

"A ta ista opozicija je nakon toga praktično molila NATO i evropske zvaničnike da ne primaju aplikacije Crne Gore za članstvo u tim savezima. To je opozicija koja se i ovih dana snažno protivi državnom kursu evropske i evroatlantske integracije", kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima opozicija "vrlo istrajno pokušava da Crnu Goru vrati u prošlost".

"To je opozicija koja očigledno nije svjesne neminovnosti koje su se dogodile još padom Berlinskog zida i svim onim što se događalo u Evropi. Vjerovatno u strahu od tog novog i njima nepoznatog oni pokušavaju da zaustave Crnu Goru u prošlosti i u tome je bit njihove politike", precizirao je on.

Dodao je da je razumna, trezvena, razborita, demokratska i proevropska većina u Crnoj Gori "svjesna da je davanje podrške toj politici na predstojećim izborima bilo poništavanje svog društvenog i ekonomskog kapitala koji je napravljen u posljednjih 20 godina".

Bonus video: