Brajović: Vrijeme da budu kažnjeni oni koji vode politiku sjedenja na dvije stolice

Koalicija SD sa DPS-om u Podgorici fukncioniše, i ona će biti formalizovana, poručio je lider SD
39 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.12.2015. 18:57h

Koalicija Socijaldemokrata (SD) sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) u Podgorici fukncioniše, i ona će biti formalizovana, poručio je lider SD, Ivan Brajović, navodeći da ta partija na narednim izborima planira saradnju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori.

Brajović je objasnio je koalicija na lokalnom nivou u Podgorici postizborna priča, jer SD-u u Glavnom gradu i dalje traje manadat i postoji samo koalicija između DPS-a i SD.

„Ona će se i formalizovati, ali to je koalicija koja funkcioniše, jer naše bivše partije nema u odborničkom sazivu podgoričkog parlamenta“, kazao je Brajović na konferenciji za novinare.

On je dodao da će o koalicijama nakon ili prije izbora SD donijeti odluku na partijskim organima.

Na pitanje koje su ključne razlike između DPS i SD, s obzirom na to da planiraju koaliciju, Brajović je odgovorio da on nije rekao da SD planira koaliciju sa DPS-om.

„Ja se uopšte nijesam određivao o nastupima na narednim izborima, i moram da kažem da planiramo saradnju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori i koji su spremni da svoj politički interes podrede interesu države“, naveo je Brajović.

On je dodao da se SD razlikuju od svih političkih subjekata i da je to jasno pokazano u kampanji u protekla četiri i po mjeseca.

Prema njegovim riječima, SD nije potrebno da autonomnost gradi u odnosu na DPS, već u odnosu na sve druge političke subjekte.

Upitan da li u SD planiraju da pokrenu inicijativu kako bi se uključili u parlamentarani dijalog, Brajović je kazao da činjenica da ta partija nije uključena u proces pokazuje nedostatak demokratskeog kapaciteta "nekih kojima su puna usta demokratije".

„Mislim da nema razloga da SD ne budu uključen. Čak sam čuo od koopredsjedavajućih Radne grupe za izborno zakonodavstvo da smatraju da mi treba da učestvujemo, i očekujemo da će se to formalizivati naredne sedmice“, dodao je Brajović.

On je kazao da je danas ta partija održala Glavni odbor na kom je odlučeno da Kongres SD bude 31. janura naredne godine, i da je proces samokandidovanja od danas otvoren.

Brajović je naveo da su SD za kratko vrijeme uspjele da zaokruže partijsku infrastrukturu odnosno da formiraju odbore u svim opštinama u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, nakon istrijskog iskoraka i dobijanja pozivnice za NATO u Crnoj Gori slijedi raščišćavanje političke scene, i to prvo na lokalnom zatim na državnom nivou.

„Vrijeme je da budu politički kažnjeni oni koji zastupaju ucjenjivačku i populističku politiku, politiku sjedenja na dvije stolice, politiku koja proizilazi iz ličnih frustracija onih koji se zarad sićušnih političkih interesa igraju sa vitalnim državnim i nacionlnim intresima“, poručio je Brajović.

On je naveo da ta partija zagovara okupljanje oko strateški važnog cilja – partnerstva za agresivni ekonomski razvoj, parnerstva svih koji žele dobro građanima Crne Gore.

„SD ce insistirati na savremenom državnom interevencionizmu, odnosno na izgradnji efikasnog ali i pravednog ekonomskog sistema koji će se zasnivati na koheziji između intenzivnog privrednog razvoja i socijalno odgovorne ekonomske poitike“, kazao je Brajović.

Bonus video: