Nova: Nastavak neprijateljskog stava Vlade prema Rusiji

Vučurović smatra da se radi o nastavku neprijateljskog stava prema Rusiji “kojim nalogodavci marionetske crnogorske vlasti žele dodatno da pokvare i poremete istorijske i tradicionalne veze Crne Gore i Rusije”
9 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2015. 17:17h

Predlog odluke o uvođenju restriktivnih mjera u odnosu na djelovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, nastavak je Vladinog neprijateljskog stava prema Rusiji, kojim žele dodatno pokvariti odnose sa tom državom, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji.

Portparol Nove, Jovan Vučurović, kazao je da se nastavlja podanička i marionetska politika crnogorske vlasti u odnosu na NATO.

"Zato nam je i logično da lokalna agentura NATO saveza koja danas upravlja Crnom Gorom donosi Predlog odluke o uvođenju restriktivnih mjera u odnosu na "djelovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine", naveo je Vučurović.

On smatra da se radi o nastavku neprijateljskog stava prema Rusiji “kojim nalogodavci marionetske crnogorske vlasti žele dodatno da pokvare i poremete istorijske i tradicionalne veze Crne Gore i Rusije”.

Prema riječima Vučurovića, ne zna se kakve veze Crna Gora ima sa tom nesrećnom pričom koja je pogodila sve građane Ukrajine, izuzev istorijskog sjećanja da su ljudi iz Crne Gore, u vrijeme otomanskog terora, na poziv carske Rusije naselili prostor istočne Ukrajine.

“Ali, ne može se sakriti da crnogorska vlast, za tuđe potrebe, dodatno zaoštrava odnose između naše zemlje i Rusije, zbog čega će najveću štetu trpjeti građani Crne Gore. Dakle, imamo priliku da vidimo prvi "efekat" pozivnice, a to je produbljivanje sukoba sa Rusijom, a na to upozoravamo već duže vrijeme. I to je jedna globalno poznata situacija”, saopštio je Vučurović.

On je dodao da nijedna od država koje su u protekle dvije decenije ušle u NATO nije imala neke značajne koristi od tog vojnog saveza, niti je ta organizacija doprinijela povećanju standarda života građana.

Vučurović je naveo da Nova prepoznaje pokušaj režima da prebriše istoriju i tradiciju Crne Gore. “I da nas uvuče u neke neprirodne saveze, i to je dio političkog projekta koji je pripreman još 1999. godine Đukanovićevom izdajom tokom NATO agresije”.

“Međutim, i mi koji ne želimo da se odreknemo naših predaka imamo pravo da ne pristanemo na potiranje slavne istorije Crne Gore, a učlanjenje u NATO bi upravo značilo da smo se odrekli onih koji su se borili za slobodu ovoga naroda, a kojima je najveća podrška i pomoć stizala iz Rusije”, dodao je Vučurović.

On je podsjetio da se Nova oštro protivi učlanjenju Crne Gore u NATO.

“I pozivamo Vladu da prestane sa neprijateljskim potezima prema Rusiji, kakav je i ovaj Predlog odluke. Građani su jedini koji mogu donijeti odluku o tome da li Crna Gora treba da bude dio ofanzivnog i rušilačkog NATO saveza”, zaključio je Vučurović.

Bonus video: