Rakčević: Gradskoj upravi potrebna skromnost, a ne skupocjena auta

"Možemo reći da je Crna Gora lider u regionu. Ali to je kao da u razredu ponavljača imate dvojku", kazao je Abazović
20 komentar(a)
tribina URA, Foto: Samir Kajošević
tribina URA, Foto: Samir Kajošević
Ažurirano: 09.12.2015. 19:37h

Predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao je da Crna Gora mora promjeniti koncept razvoja i pomoći onima koji stvaraju.

On je na tribini pokreta URA na Starom aerodromu u Podgorici rekao da je u današnjoj Crnoj Gori previše laži. Rakčević je kazao da je u državi sve više nazaposlenih i pored predizbornih obećanja vlasti da će zaposlenost rasti.

"Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen iz kredita. Premijer kaze da nismo u krizi, a ja mislim da se upravo to zove kriza", rekao je on navodeći da su u Podgorici uništena velika preduzeća dok je vlast ubila realnu ekonomiju.

"Sve što smo nekada stvarali je uništeno. Gradskoj upravi je potrebna skromnost i solidarnost a ne da kupuju skupocjene automobile i solidarišu se sa Olegom Deripaskom kojem daju pomoć."

Nezavisni poslanik Dritan Abazović je kazao da će aktuelna vlast biti mirno smijenjena na naredinim izborima. On je kazao da nigdje u Evropi vlast nije trajala 25 godina, zbog čega su građanske partije dužne da izvuku zemlju iz kandži organizovanog kriminala i politike.

"Oni imaju snagu, institucije pomoć kapitala i kriminala ali vlast osvajaju na jedvite jade. Sa istim resursima Lukasenko ima 80 odsto podrške. Oni su obična politička kanta", kazao je Abazović, navodeći da URA želi saradnju sa ostalim opozicionim partijama i civilnom sektorom.

"Možemo reći da je Crna Gora lider u regionu. Ali to je kao da u razredu ponavljača imate dvojku."

On je kazao da pozivnica u NATO donosi promjene i ruši Đukanovica. Vlast, kako je kazao, nema šta da ponudi međunaronoj zajednici.

Odbornik u Skupštini Glavnog grada Luka Rakčević ocijenio je da je Podgorica zadužena preko 30 miliona eura, ističući da će Glavni grad zbog loše politike sve više zavisiti od Vlade. podgoričkog odbora Jasna Gajević kazala je da su građani postali apatični jer misle da ne mogu nista da mijenjaju, navodeći da gradske institucije moraju biti snažne ali sa manjom administracijom. Ona je kazala da Podgorica mora biti grad iz kojeg mladi ne bježe.

Bonus video: