Močnik: Poziv u NATO potvrda velikog napretka Crne Gore

Pejanović Đurišić je izrazila zadovoljstvo veoma sadržajnom bilateralnom saradnjom u oblasti odbrane i istakla značaj podrške koju Slovenija u kontinuitetu pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore
259 pregleda 2 komentar(a)
Mitja Močnik, Milica Pejanović Đurišić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Mitja Močnik, Milica Pejanović Đurišić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 08.12.2015. 19:51h

Pozivnica za članstvo u NATO potvrda je velikog napretka Crne Gore i uspješno sprovedenih reformi u sektoru odbrane i drugim oblastima, ocijenio je slovenački ambasador Mitja Močnik u razgovoru sa ministarkom odbrane Milicom Pejanović Đurišić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pejanović Đurišić je izrazila zadovoljstvo veoma sadržajnom bilateralnom saradnjom u oblasti odbrane i istakla značaj podrške koju Slovenija u kontinuitetu pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

"Posebno je istakla da su se iskustva Slovenije iz pretpristupnog perioda pokazala veoma korisnim i primjenljivim u procesu evroatlantskih integracija Crne Gore, doprinoseći bržem ispunjavanju obaveza iz naše integracione agende u cilju dobijanja pozivnice za članstvo u NATO", kaže se u saopštenju.

Pejanović Đurišić je pozdravila spremnost Slovenije da nastavi sa pružanjem podrške i u narednom periodu pregovaranja sa NATO-om, do dobijanja statusa punopravnog člana Alijanse.

"Močnik je istakao dobijanje pozivnice za članstvo u NATO, kao potvrdu velikog napretka Crne Gore i uspješno sprovedenih reformi u sektoru odbrane i drugim relevantnim oblastima, i potvrdio namjeru Slovenije da i u narednom periodu bude snažan partner Crnoj Gori, posebno na polju evroatlantskih integracija", navodi se u saopštenju.

Bonus video: