Garčević: Više komunicirati sa neopredijeljenim građanima

Vesko Garčević zahvalio se medijima na pomoći i podršci u komuniciranju procesa pristupanja Sjevernoatlantskoj alijansi
2 komentar(a)
Vesko Garčević, Foto: Vlada Crne Gore
Vesko Garčević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.12.2015. 16:53h

Benefiti koje za Crnu Goru ima članstvo u NATO građanima moraju biti konkretnije predstavljeni, a fokus treba da bude na neopredijeljenim građanima, ocijenjeno je danas na sastanku članova Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i predstavnika medija.

Nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević zahvalio se medijima na pomoći i podršci u komuniciranju procesa pristupanja Sjevernoatlantskoj alijansi.

On je, kako je saopšteno iz Komunikacionog tima, predstavnike medija obavijestio o procesu koji je pred Crnom Gorom i dodao da će se nastaviti sa vođenjem dijaloga o daljim koracima u procesu evroatlantskih integracija.

U tom kontekstu, kako je naveo, stigli su predlozi i sugestije da se sa građanima više komunicira neposredno.

"Zajednički je konstatovano da fokus treba da bude na neopredijeljenim građanima, posebno mladima, gdje je kao otežavajuća okolnost navedena percepcija jednog dijela javnosti da je integracija u NATO Vladin proces", kaže se u saopštenju.

Garčević je podsjetio na brojne aktivnosti koje je Komunikacioni tim za NATO sproveo u cilju informisanja građana o prednostima članstva u NATO, među kojima su i tematske tribine održane u više crnogorskih gradova.

Bonus video: