Milošević: DPS spremna za izbore u terminu oko koga sve partije postignu konsenzus

Milošević je naglasio da bi prvi test sprovođenja elektronske identifikacije i samog izbornog zakonodavstva, mogli biti redovni lokalni izbori u Tivtu, koji će biti održani do kraja marta 2016. godine
1 komentar(a)
Gudrun Štajnaker, Tarzan Milošević, Foto: Dps
Gudrun Štajnaker, Tarzan Milošević, Foto: Dps
Ažurirano: 08.12.2015. 16:43h

Demokratska partija socijalista (DPS) je spremna za izbore u bilo kom terminu oko koga sve parlamentarne partije postignu konsenzus, istakao je politički direktor DPS Tarzan Milošević.

On je danas razgovarao sa ambasadorkom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker.

"Štajnaker je na početku sastanka uputila čestitke Miloševiću povodom dobijanje pozivnice za članstvo Crne Gore u NATO, ističući da je u tom integracionom procesu DPS imala važnu ulogu. Politički direktor DPS se zahvalio ambasadorki Štajnaker na podršci koju je Njemačka pružala i pruža Crnoj Gori tokom puta ka pozivnici", navodi se u saopštenju DPS.

Dodaje se da su Milošević i Štajnaker razgovarali i o trenutnim političkim izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora u susret redovnim parlamentarnim izborima koji će biti održani 2016. godine.

"Prema čvrstom uvjerenju DPS-a, izbori će biti održani u skladu sa novim izbornim zakonodavstvom. Milošević je kazao da je DPS spremna za izbore u bilo kom terminu oko koga sve parlamentarne partije postignu konsenzus. On je takođe istakao da je DPS uvjerena da će sve lokalne uprave i Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore u naredna tri mjeseca završiti preostali dio obaveza koje im pripadaju u skladu sa novim izbornim zakonima, kao i da će paralelno sa tim periodom Državna izborna komisija završiti praktičnu obuku članova biračkih odbora, kako bi elektronska identifikacija birača tokom samog izbornog dana protekla bez ikakvih zastoja", saopšteno je iz DPS.

Milošević je naglasio da bi prvi test sprovođenja elektronske identifikacije i samog izbornog zakonodavstva, mogli biti redovni lokalni izbori u Tivtu, koji će biti održani do kraja marta 2016. godine.

"Milošević je takođe istakao da DPS u parlamentarnom dijalogu ima konstruktivnu ulogu, te da je uvjeren da je moguće doći do najšireg konsenzusa među partijama kada je riječ o sprovođenju izbornog zakondavstva i datumu održavanja parlamentarnih izbora, kako bi naredna Vlada Crne Gore mogla sa punom posvećenošću da radi na ispunjavanju svojih zadataka, bez opterećenja koja bi joj bila nametnuta novim političkim izazovima", piše u saopštenju DPS.

U saopštenju se takođe navodi da se Štajnaker se zahvalila Miloševiću na iscrpnim informacijama i izrazila uvjerenje da je dijalog u okviru institucija sistema najbolji način za prevazilaženje političkih neslaganja, te da će DPS u skladu sa svojom ulogom u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti nastaviti da bude konstruktivan partner u pronalaženju najboljih rješenja.

Bonus video: