Bogdanović: DPS ne priznaje očiglednu političku krizu

"Reći za vladu koja je nastala kao posljedica izbora sprovedenih u ambijentu izbornih zloupotreba i nezakonitosti, ovjekovječenih kroz aferu Snimak, da je legitimna, može samo onaj koji je u Snimku imao zapaženu ulogu", saopštio je Bogdanović
180 pregleda 10 komentar(a)
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 07.12.2015. 17:49h

Demokratska partija socijalista (DPS) ne priznaje svima očiglednu političku krizu, iako je za njeno izbijanje najvećim dijelom zaslužna, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

Politički direktor DPS-a, Tarzan Milošević, kazao je ranije da nema potrebe za formiranjem prelazne vlade, jer postojeća ima puni legitimitet da funkcioniše do novih izbora.

U reagovanju Demokrata navodi se da Milošević, po ustaljenom običaju funkcionera DPS-a da obmanjuju javnost i ne vide nešto što je svima vidljivo, koji do prije nekoliko godina nijesu priznavali ni postojanje organizovanog kriminala u Crnoj Gori, sada ne priznaje ni svima očiglednu političku krizu.

"Štaviše, kako su njegova partija i uski krug ljudi sa njom povezani bili neposredni ili posredni generatori organizovanog kirminala ili, makar, svojim četvrtvjekovnim zarobljavanjem institucija bili stvaraoci ambijenta u kojem je on cvjetao, tako je DPS najvećim dijelom zaslužna i za izbijanje duboke političke krize", kazao je generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović.

Prema njegovim riječima, izvršna vlast, na čijem čelu se nalazi predsjednik DPS-a, nije primijenila novo izborno zakonodavstvo ni nakon više od godinu od probijanja posljednjeg roka za njegovu implementaciju.

"Reći za vladu koja je nastala kao posljedica izbora sprovedenih u ambijentu izbornih zloupotreba i nezakonitosti, ovjekovječenih kroz aferu Snimak, da je legitimna, može samo onaj koji je u Snimku imao zapaženu ulogu", smatra Bogdanović.

Demokrate su DPS-u poručile da je "sva sreća" što nemaju dovoljno poslanika da nekoga ucjenjuju.

"Sva sreća pa nemate ni 31, a kamoli 41 poslanika da biste bili u poziciji da ucjenjujete u postupku stvaranja zakonodavnih mehanizama, promjenama izvršne vlasti ili drugim privremenim modalitetima koji imaju za cilj obezbjeđenje uslova za potpuno sprovođenje izbornog zakonodavstva i eliminisanje zloupotreba iz izbornog procesa", precizirao je Bogdanović.

Kako je naveo, neko ko u pregovore ulazi sa rezolutnim stavom da nešto može ili ne može, pokazuje da nije došao da se dogovori, već da opstruira dogovor.

“Taj neko, takođe, mora biti svjestan da sa druge strane stola, u Demokratama, neće naći partnera koji će pristati na bilo kakve opstrukcije i izbjegavanje primjene izbornog zakonodavstva i eliminisanje zloupotreba", naglasio je Bogdanović.

U suprotnom, kako je kazao, u svakom trenutku kad primijete izborne mahinacije i nezakonitosti, kao i izostanak njihovog brzog procesuiranja i eliminisanja, Demokratama ostaje opcija neizlaska na izbore u takvom ambijentu, ali i organizovanja protesta, pa čak i na sam dan izbora.

"Nama to neće predstavljati nikakav problem, jer nijesmo srasli sa foteljama kao neki. Zato, neka politički direktor svom partijskom šefu, majstoru izbornih prevara, slobodno prenese da je prošlo vrijeme pokradenih izbora", poručio je Bogdanović.

Bonus video: