Demokrate o anti-NATO protestima: Nećemo ulaziti u perfidnu zamku

Demokrate navode da je Đukanović u apsolutnoj manjini ako se građanin opedjeljuju u odnosu na ekonomskao-socijalnu, moralno-pravnu degradaciju Crne Gore.”Odnosno da preko 90 odsto građana na isti način vidi uzrok, ali i način rješavanja takvog stanja”
24 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.12.2015. 14:56h

Različiti akteri sinhronizovano pripremaju zamku čiji je cilj da građani na parlamentarnim izborima ne glasaju u odnosu na to kako je vršena vlast u prethodnom periodu, već da li su za ili protiv NATO-a, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Na pitanje da li su dobili i razmotrili poziv koji je Nova srpska demokratija uputila opozicionim strankama i nevladinim organizacijama u vezi sa učešćem u organizaciji protesta koji planiraju za 12. decembar, iz te stranke kazali su da je u potpunosti poznat njihov po pitanju NATO-a.

“Demokratska Crna Gora neće ulaziti u perfidnu zamku ponovnog dijeljenja, polarizacije i blokovske podjele Crne Gore i njenih građana jer svi oni koji djeluju na taj način duvaju u jedra Milu Đukanoviću”, saopšteno je agenciji MINA iz te partije.

Prema njihovim riječima, očito da će se zloupotreba pitanja NATO-a u Crnoj Gori koja je na sceni duže vrijeme nastaviti,” jer u njemu mnogi vide mogućnost političkog preživljavanja”.

Kako su pojasnili, jedni da bi prikrili katastrofalnu situaciju u koju su doveli Crnu Goru i njene građane, drugi da bi čuvajući svoje pozicije pokušali da se revitalizuju, a treći da bi pod zavjesom nove podjele Crne Gore pokušali da ugrabe još koju godinu funkcija i privilegaija.

“Zamka koja se sprema, a koju sinhronizovano pripremaju različiti akteri, ima za cilj da građani na narednim parlamentarnim izborima ne glasaju u odnosu na to kako je neko vršio vlast u prethodnom periodu i ko treba da bude nova zakonodavna i izvršna vlast, odnosno ko će da rješava brojne i nagomilane životne probleme, već u odnosu na to da li ste za ili protiv Nato-a”, smatraju Demokrate.

Cilj je kako su dodali, da se utakmica sa istim akterima i ishodima odigra po ko zna koji put.

Demokrate navode da je Đukanović u apsolutnoj manjini ako se građanin opedjeljuju u odnosu na ekonomskao-socijalnu, moralno-pravnu degradaciju Crne Gore.”Odnosno da preko 90 odsto građana na isti način vidi uzrok, ali i način rješavanja takvog stanja”.

“Međutim, ako pomažete Đukanoviću, inače poznatom ideološkom kameleonu, da po ko zna koji put na dva dijela podijeli Crnu Goru jasno je da ste direktni saučesnici u utakmicama koje je pokazao da zna da igra”, poručili su iz te stranke.

Kako su kazali, najlakše je tako dolaziti do mandata i funkcija, ali smatraju da je to nepošteno prema građanima i generacijama koje dolaze,” jer vremena za čekanje više nema”.

“Dosta je građanima Crne Gore politike sudnjeg dana jer smo se toga nagledali u prethodnim decenijama, a uvijek su upravo građani kojoj god strani pripadali trpjeli ogromne posledice, dok su perjanici podjela i tih procesa uživali u srećnom i sigurnom životu”, dodali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su poručili da je zato i nastala njihova stranka-da bi vratila povjerenja građana u politiku, da bi se izdigli iznad podjela i usmjerili na osnovne životne probleme koji tangiraju sve građane.

“Zato su Demokarte objedinile različitosti po mnogim osnovama, zato smo se okupili oko Programa „Pobjede, a ne podjele“ jer je on za nas zakon, koji nikada nećemo pogaziti”, poručili su iz te partije.

Podsjetili su da su jasno istakli u svom Programu da je opredijeljena da prednosti i nedostatke pristupa Crne Gore Nato savezu treba približiti građanima dominantno od strane organizacija koje su politički nepristrasne, a po svom načinu djelovanja i motivima osnivanja usredsređene da građanima predstave mane i prednosti pristupa Alijansi.

Tim organizacijama, smatraju Demokrate, treba obezbijediti ista finansijska sredstva i isti medijski prostor, kako bi mogle, potpuno ravnopravno, da učestvuju u procesu.

“Demokratska Crna Gora smatra da iz ovog procesa treba isključiti politiku, a aktivirati struku, jer je to ključni preduslov da referendum i po ovom pitanju ne podijeli građane Cren Gore, bez obzira na ishod”, naveli su iz te stranke.

Podsjetili su na svoj stav da oOdluku naravno treba da donesu građani kao nosioci suvereniteta, “ali u relaksiranoj, a ne atmosferi sudnjeg dana koju su po pravilu stvarali političari zbog ličnih potreba”.

Bonus video: