Rakčević: Nećemo u koaliciju sa DPS i grupacijama koje zagovaraju šovinizam

On je kazao da ta partija ima dobre odnose sa Demos-om, i Demokratskom Crnom Gorom sa kojima se redovno sastaje
62 pregleda 54 komentar(a)
URA, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
URA, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.12.2015. 21:17h

Predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević izjavio je večeras u Pljevljima da na narednim izborima neće sa DPS-om ulaziti ni u prijeizbornu ni u poslijeizbornu koaliciju.

"U koaliciju ćemo biti sa svim drugim političkim partijama koje ne dovode u pitanje građanski koncept Crne Gore i evropsku orjentaciju Crne Gore. Mi nećemo sa nekim grupacijama koje budu zagovarale neke šovinističke poruke i nešto što nije URA. Drugi su nam svi potencijalni partneri da bi došlo do promjena u Crnoj Gori, prije svega ekonomskih, kao i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Rakčević na tribini večeras u Pljevljima.

On je kazao da ta partija ima dobre odnose sa Demosom, i Demokratskom Crnom Gorom sa kojima se redovno sastaje.

"Mi ćemo pokušati da se od jedne mašinerije koja je poklopila Crnu Goru, odupremo što širim frontom. Što se nas tiče mi smo spremni za samostalni nastup, ali naša je želja znajući ozbiljnost protivnika, da pokušamo da se objedinjavamo. Oni vladaju na podjelama. To je njihov omiljeni mehanizam. Oni mogu da prave koaliciju sa svima. Tako je svih 25 godina. Pravili su koalicije sa Šešeljem, Miloševićem i sa hrvatskim i sa crnogorskim i sa albanskim, sa kim god hoćete oni će napraviti koaliciju da bi nastavili da raubuju resurse ove države, rekao je Rakčević.

On je ponovio da URA želi mirnu promjenu vlasti.

Rakčević je optužio aktuelni režim da je od Pljevalja napravio tamnicu u kojoj građani umjesto vazduha imaju smog, a nemaju ni kvalitetno vodosnabdijevanje.

"Lako je prepoznati tamničare koji su Pljevljake proteklih 25 godina ostavili bez svega", rekao je Lider URE.

Komentarišući izjavu čelnika DPS-a da je ta partija spremna za izbore funkcioner URE Dritan Abazović je rekao da su oni spremni samo za izbore koje će pokrasti, a nikako za poštene i fer izbore.

"Oni vladaju kupujući ljudske duše, a stvorili su i pravu ekonomsku katastrofu ostavljajući budućim generacijama manje nego što su njima njihovi prethodnici.

"Članicama NATO je nepojmljivo da se u srcu Evrope jedna vlast nije mijenjala 25 godina, a jedan čovjek sedam puta dolazi na funkciju premijera plus jedan mandat kao predsjednik. To nije kompatibilno sa njihovom logikom i zbog toga je dobro da smo dobili pozivnicu. Svaka dalja reakcija tužilaštva biće usmjerena na ljude iz vrha vlasti ili ljude koji su njihovi bliski prijatelji", rekao je Abazović.

Bonus video: