Mlade Demokrate izabrale potpredsjednike, sekretara, portparolku i predsjedništvo

Mlade Demokrate održale su Prvu konstitutivnu sjednicu Glavnog odbora (114 članova) na kojoj su razmatrali aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori i birali svoje rukovodstvo na državnom nivou
10 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, mladi, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, mladi, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.12.2015. 13:04h

Glavni odbor mladih Demokratske Crne Gore je za svoje potpredsjednike jednoglasno je izabrao Vladimira Jokića, dipl. pravnika, Radomira Đokovića i Luku Krstovića, apsolvente na Ekonomskom fakltetu, dok je za sekretara izabran Đorđe Otašević, magistrant na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, a za portparolku mladih Demokrata izabrana je Svetlana Tomić, članica Glavnog odbora Mladih Demokrata", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Mlade Demokrate održale su Prvu konstitutivnu sjednicu Glavnog odbora (114 članova) na kojoj su razmatrali aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori i birali svoje rukovodstvo na državnom nivou.

"Glavni odbor je takođe izabrao Predsjedništvo Mladih Demokrata u sastavu: Danilo Šaranović, Vladimir Jokić, Luka Krstović, Radomir Đoković, Đorđe Otašević, Svetlana Tomić, Dijana Pejović, Mirko Babić, Jovica Jokić, Đorđe Zenović, Bojan Rajević, Dragana Vidić, Vladana Kundačina, Vladan Rakočević, Marko Janketić, Maja Stojanović, Marko Vuković, Radovan Anđelić, Đorđije Rašović, Nikola Kažić i Milica Istijanović", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su mlade Demokrate na istoj sjednici odlučile su da formiraju Centar modernih vještina, Centar za internacionalnu saradnju, Centar za saradnju sa medijima, Centar za lokalnu saradnju, Centar za realizaciju kampanje, Centar za edukaciju.

"Na taj način jasno stavljamo do znanja da smo spremni i organizovani za ozbiljan, hrabar i naporan rad, kako bi Demokrate ostvarile cilj zbog kojeg su i osnovane: moderna, evropska, demokratska i bogata Crna Gora. Vrijeme je potvrdilo da je politika Demokratske Crne Gore od svog osnivanja do danas ona politika koja je svim građanima govorila istinu i imala konretnu političku i ekonomsku ponudu. Na prvom kongresu Demokrata obećali smo da ćemo vratiti povjerenje u politiku i političare, da ćemo mladima pružiti šansu da rukovode i odlučuju, da ćemo aktivirati struku, da ćemo za svaki problem ponuditi rješenje, da ćemo živjeti za politiku, a ne od politike, da ćemo ostvariti sve ono što smo obećali. A obećali smo da ćemo pobijediti kriminal, korupciju, nepotizam, ekonomsku, političku, moralnu degradaciju društva i države i sve one pošasti koje nam je svih ovih 25 godina servirao režim na čelu sa Milom Đukanovićem. Vrijeme za nove, savremene, moderne ideje i kadrove, jer život ne može da čeka. Vrijeme je da osvojimo budućnost", ističe se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: