Medojević: Moja izjava može samo da bude tretirana kao patriotska obaveza i dužnost

„Suviše indicija, koje ukazuju da je Crna Gora pod ovim korumpiranim režimom postala sigurna destinacija za sklapanje dilova oko naoružavanja terorističkih organizacija, paravojski, paramilicija, raznih pobunjenika i desperadosa“, smatra Medojević
58 komentar(a)
Nebojša Medojević,, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević,, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2015. 16:20h

Podnošenje krivične prijave zbog izjave u medijima predstavlja ponovno uvođenje verbalnog delikta, ocijenio je lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću saopšteno je da se Vlada, na jučerašnjoj sjednici, upoznala sa Usmenom informacijom o Inicijativi za podnošenje krivične prijave protiv Medojevića za krivično djelo lažno prijavljivanje.

„Panična reakcija diktatora na moju izjavu u kojoj kao poslanik i član Odbora za odbranu i bezbjednost, ukazujem na mnoštvo veoma opasnih indicija da u Crnoj Gori djeluju organizovane kriminalne grupe koje se bave švercom oružja, najbolji je putokaz vrhovnom državnom tužiocu (VDT) kuda treba da ide istraga o švercu oružja“, navodi se u reagovanju Medojevića.

Prema njegovim riječima, hapšenje crnogorskog državljanina V.V. u Bavarskoj, sa autom punim oružja, bombi i eksploziva, nekoliko dana pred teroristički napad u Parizu, i neblagovremeno reagovanje crnogorske policije na zahtjeve kolega iz Bavarske, ukazuju na opravdanu sumnju da je oružje iz Crne Gore otpremila neka kriminalna grupa koja ima podršku određenih centara bliskih režimu.

„U svojoj izjavi sam ponovio ono što su mediji već objavljivali, a i što sam više puta izjavljivao, da su već, po potjernicama Interpola, zahtjevima DEA i drugih velikih bezbjednosnih agencija, hapšeni strani državljani pod optužbama da su ugovarali prodaju oružja za kokain, kolumbijskoj terorističkoj organizaciji F.A.R.C.“, kazao je Medojević.

Vlada je, kako je naveo, prodala svoju firmu za promet naoružanja MDI, belgijskom državljaninu, koji je, opet po potjernici Interpola i DEA, optužen za trgovinu narkoticima i oružjem i za pranje novca, i uhapšen je u Crnoj Gori.

„Suviše indicija, koje ukazuju da je Crna Gora pod ovim korumpiranim režimom postala sigurna destinacija za sklapanje dilova oko naoružavanja terorističkih organizacija, paravojski, paramilicija, raznih pobunjenika i desperadosa“, smatra Medojević.

On je naglasio da je borba protiv terorizma i finansiranja njihovih operacija obaveza države Crne Gore i prema NATO i prema Evropskoj uniji (EU). „I moja izjava može samo da bude tretirana kao patriotska obaveza i dužnost, kao poslanika i člana Odbora za bezbjednost“.

Medojević je kazao da je pozivanje VDT da pokrene istragu, na bazi tih javno objavljenih indicija, pravo i obaveza svakog građanina, i predviđeno je i zakonom kao način na koji tužilastvo prikuplja saznanja o mogućem vršenju krivičnih djela.

„Podnošenje krivične prijava od diktatora zbog izjave u medijima je ponovno uvođenje verbalnog delikta, i njegova najava da će se obračunavati sa svojim političkim protivnicima po metodama koje nemaju veze sa demokratskim pravnim državama“, smatra on.

Medojević je ocijenio da je podnošenje krivične prijave protiv njega zbog izjave u medijima, školski primjer lažnog prijavljivanja.

„I ja ću odmah nakon dobijanja potvrde ko je u ime Vlade podnio krivičnu prijavu, podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje protiv tog lica koje bude zastupalo Vladu“, poručio je on.

Medojević je pozvao Đukanovića da se ne krije iza drugih, nego da sam podnese krivičnu prijavu. „Da i na taj način pokaže da je od Crne Gore napravio privatnu mafijašku državu, u kojoj se progoni demokratska opozicija, novinari, NVO aktivisti koji ne pristaju da služe diktatoru“.

„Građane Crne Gore želim da podsjetim da su se sve moje izjave o korupciji, organizovanom kriminalu, švercu i lopovlucima ovog režima, vremenom pokazale kao istinite, stručne i patriotske“, dodao je Medojević.

Bonus video: