Filipović: Veliki broj članova SDP-a smatra da je vrijeme za prelaznu vladu

Filipović je dodao da bi to trebalo uraditi “ako ni zbog čega drugog, onda bar zbog velike žrtve koju smo kao partija podnijeli prije pola godine na kongresu”
65 pregleda 19 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 04.12.2015. 13:07h

Šef poslaničkog kluba SDP-a Džavid Šabović uživa moju potpunu podršku u stavu o prelaznoj vladi kao i u namjeri da taj svoj stav testira na organima partije, saopštio je danas Ljubomir Filipović, član budvanskog odbora SDP i bivši potpredsjednik Opštine Budva.

Poručio je Šaboviću da može biti uvjeren da “ovo moje reagovanje nije usamljen glas, već da njegovi stavovi imaju podršku velikog broja, posebno mlađih članova partije”.

“Nakon velikog spoljnopolitičkog uspjeha - pozivnice za članstvo u NATO, kojoj su nemjerljivo doprinijeli reformski zahtjevi SDP-a, potrebno je još čvršće i jasnije poslati poruke javnosti oko izgradnje povjerenja u izborni proces”, kazao je Filipović.

Smatra da je prelazna vlada najbolje rješenje za povratak povjerenja u izborni proces i u institucije i dodaje da je vrijeme sazrelo da se napravi taj korak.

Dodao je da bi to trebalo uraditi “ako ni zbog čega drugog, onda bar zbog velike žrtve koju smo kao partija podnijeli prije pola godine na kongresu”.

“Ne smijemo dozvoliti da naša žrtva zbog bolje budućnosti građana bude uzaludna”, kazao je.

Šabović je za “Dan” kazao da bi nakon poziva u NATO trebalo redefinisati odnose na političkom nivou, poručivši da je “došlo vrijeme za prelaznu vladu”.

Bonus video: