Bošnjak: Samo se još naivni uzdaju u Ranka Krivokapića

Bošnjak je kazala da bi za SDP bilo mnogo jednostavnije da izađu iz vlasti, kako bi se stvorili uslovi za prelaznu vladu koja bi imala za zadatak da pripremi "fer i demokratske izbore"
91 pregleda 20 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.12.2015. 11:30h

Formiranje radne grupe koja će da radi na setu izbornih zakona je "kupovina vremena za Ranka Krivokapića kao poslednje linije odbrane Mila Đukanovića", smatra Branka Bošnjak.

"Radna grupa u ovoj situaciji ogoljene izborne krađe ne znači više ništa. Podsjetićemo vas da u Crnoj Gori ne postoje uslovi za fer i slobodne izbore zato što je birački spisak pun fantoma i ljudi koji nemaju pravo da glasaju jer nemaju rezidencijalni status, novo izborno zakonodavstvo se tumači kreativno ili se potpuno ignoriše. Čuveni AFIS sistem koji bi riješio pitanje duplikata u biračkom spisku više niko i ne pominje. Državna izborna komisija je bezlična i anemična, bez stvarne snage koja joj zakonom namijenjena. Javni servis je ništa drugo do režimsko propagandno glasilo. Zato su u zabludi svi oni koji vjeruju da će elektronska identifikacija birača sve to "pozlatiti"", izjavila je poslanica Demokratskog fronta.

Bošnjak je kazala da bi za SDP bilo mnogo jednostavnije da izađu iz vlasti, kako bi se stvorili uslovi za prelaznu vladu koja bi imala za zadatak da pripremi "fer i demokratske izbore".

"Tu ne vrijedi nikakva radna grupa koja će pratiti Đukanovićeve izbore, a zatim će post festum reagovati na zloupotrebe i to opet kroz anketne odbore, radne grupe, komisije i tome slično. Uostalom Krivokapić je obećao napuštanje Vlade nakon dobijanja pristupnice za NATO, ali poslije svega samo naivni, da ne kažem neku grublju riječ, se još uzdaju u Ranka Krivokapića". kazala je Bošnjak.

Poslanica DF-a je dodala i da je "drskost DPS-a" još veća, jer ne dozvoljava uključivanje NVO sektora koji je do sada davao značajan doprinos.

"Već tri puta je diktator ponovio da mu ne pada na pamet formiranje prelazne vlade, jer on ne vidi nikakvu krizu, a naše kolege, nažalost i pored tih izjava, i dalje hoće da učestvuju u ovoj predstavi dueta Krivokapić – Đukanović. Bolje bi im bilo da se okane "ćorava" posla i pridruže Demokratskom frontu da vaninstitucionalno izvršimo pritisak i dođemo do prelazne vlade i prvih fer izbora. Sve ostalo je puka farsa. Imamo jedan snimak koji nije nikada procesuiran ne treba nam još jedan", zaključila je Bošnjak.

Bonus video: