Demokrate Budva: Milionski dugovi a plaćamo rekordne cijene vode

"Mada,istini za volju i Vlada Crne Gore je imala veliku ulogu tom projektu, kao i svim ostalim velikim “projektima”,to jest aferama u Budvi"
3 komentar(a)
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Ažurirano: 04.12.2015. 11:49h

Budvanske Demokrate upozorile su da je alarmantna situacija sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda.

"Podsjećamo javnost da smo upravo mi, Demokrate Budve, prije nekoliko dana ukazali na najveći problem u Budvi trenutno,a to je situacija sa Postrojenjem za prećišćavanje otpadnih voda u Vještici. Pogotovo finansijski dio, a svakako i generalni pogled na taj projekat je krajnje alarmantan! Ključno pitanje sada je ,odakle milionski dug Opštine prema WTE-u,ako građani Budve u tu svrhu, i za tu uslugu plaćaju najskuplju vodu u regionu i Evropi.Plaćaju građani Budve koji su priključeni, a plaćaju i oni koji još nisu. Plaćaju građanji Budve upravo te obaveze,već punih petnaest mjeseci.Tako nam je rečeno od strane vlasti, i to više puta,”visoka je cijena vode da bi se servisirale obaveze prema našim njemačkim partnerima. I onda,petnaest mjeseci kasnije, milionski dug…..", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore

Oni ističu da je čak i ministar Žugić morao da “disciplinuje” nelegitimne lokalne funkcionere kako bi ispoštovali potpisano.

"Mada,istini za volju i Vlada Crne Gore je imala veliku ulogu tom projektu, kao i svim ostalim velikim “projektima”,to jest aferama u Budvi. Pravedno bi bilo da i sama Vlada ponese veliki dio tereta rješavanja problema Budve, ipak je veliki dio odgovornosti za situaciju u Budvi upravo na Vladi. Sve što je rađeno u Budvi, od početka do kraja,nije moglo biti uradjeno bez znanja premijera i ministara u Vladi. Nama gospodo iz DPS-a ostaje jedino da se pitamo,šta smo to plaćali 15 mjeseci, i gdje je završio taj novac. Ili možda da pitamo Miloševog skipera?", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: