DNP: Hitno treba anti-NATO savez

“Zato je neophodno blagovremeno osujetiti nastojanja da se ovo geopolitičko pitanje izdigne na nivo posljednje linije odbrane odlazećeg režima. Udruženo djelovanje protiv priključenja ne znači nikavu predizbornu koaliciju, već odlučan odgovor na pristiglu pozivnicu”, saopštio je DNP
21 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.12.2015. 09:41h

Podgorički odbor Demokratske narodne partije pozvao je lidera Milana Kneževića da odmah aktuelizuje inicijativu za formiranje široke anti-NATO koalicije.

“Neophodno je što prije pokrenuti razgovore sa svim društveno-političkim subjektima koji se protive priključenju ovom vojnom savezu, kao i sa onima koji dijele programsko načelo DNP da je vojna neutralnost najbolji odgovor na bezbjednosne izazove pred kojima se nalazi naša država”, saopšteno je iz partije.

Odluka o pozivu, tvrde, dodatno je produbila podjele kroz pokušaj da se “ubjedljivoj većini nasilno nametne kao svršen čin volja ubjedljive manjine koja podržava priključenje ovom vojnom savezu”.

“Zato je neophodno blagovremeno osujetiti nastojanja da se ovo geopolitičko pitanje izdigne na nivo posljednje linije odbrane odlazećeg režima. Udruženo djelovanje protiv priključenja ne znači nikavu predizbornu koaliciju, već odlučan odgovor na pristiglu pozivnicu”, saopštio je DNP.

Bonus video: