Herceg Novi: Odbornici SDP-a neće prisustvovati sjednici lokalnog parlamenta

On je kazao da pošto je i na ovom zasjedanju planiran nastavak prakse kršenja Statuta, akata o sistematizaciji i donošenje odluka koje ne prati transparentnost, odbornički klub SDP neće prisustvovati "toj farsi"
2 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Ažurirano: 04.12.2015. 09:14h

Odbornici OO SDP Herceg Novi neće prisustvovati današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta kazao je predsjednik OO Herceg Novi i član Predsjedništva SDP Dragan Šimrak.

Šimrak je kazao da je opštinski odbor svjestan da ovakve odluke nijesu popularne s obzirom na tematiku dnevnog reda, ali da je ovakva odluka iznuđena.

"Još u avgustu ove godine ovaj Opštinski odbor je donio odluku da, ukoliko aktuelna vlast nastavi sa kršenjem Statuta Opštine i važećih zakonskih normi, odbornici SDP neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta i time dati legitimitet donošenju štetnih odluka po sve građane našeg grada Vrlo jasno smo tada u obrazloženju odluke iskazali stav SDP-a o načinu na koji je DPS formirao skupstinšku većinu, ukazali smo na kršenje Statuta i na namjere i ciljeve ove, blago karakterišući je, neozbiljne i neodgovorne vlasti. U međuvremenu, podsjetili smo na sva obećanja koja je ta vlast dala prije izbora i sve njene prevare koje su nakon toga nastupile. Obećavali su brda i doline, blagostanje, Sen Trope od Herceg Novog, stotine miliona garancija za razvojne projekte, smanjenje glomaznog lokalnog opštinskog aparata koji košta trećinu budžeta, ubrzano donošenje urbanističkih planova. Obećali su i ono što Novome najviše treba, zapošljavanje naših mladih sugrađana, zaštitu od zloupotreba kod prodaje Instituta „dr Simo Milošević“ Igalo i ugovora za Mamulu kao i obnovu Bokinih hotela", rekao je Šimra.

Od obećanja, kojih kako Šimrak kae zaista ne fali ni sada, kao što se vidi i osjeća, ostvaren je onaj dio - "ludom radovanje".

"Jedino po čemu su prepoznatljivi rekorderi, je brzina kojom su smijenili Predsjednika Opštine kojeg su oni prethodno izabrali i činjenica da sada plaćaju aktuelnu predsjednicu i tri bivša. To su njihovi rezultati, ponose se i hvale poslovima poput „slobodnog udarca“ u organizaciji TO Herceg Novi. Maradona očigledno neće šutirati, ali jedno je sigurno, biće to udarac za budžet TO Herceg Novi", dodao je Šimrak.

On je kazao da pošto je i na ovom zasjedanju planiran nastavak prakse kršenja Statuta, akata o sistematizaciji i donošenje odluka koje ne prati transparentnost, odbornički klub SDP neće prisustvovati "toj farsi".

"Nijesmo saglasni da se kroz predloženu odluku prodaje državno zemljište, da bi se udovoljilo ruskom investitoru, a time u Meljinama suzilo Šetalište Pet danica i ukinuo lokalni put. Protiv smo odluka kojima se kadrovska rješenja u opštinskim organima donose mimo usklađenosti sa aktima o sistematizaciji i kršenjem Statuta gdje je samo jedan i isključivi uslov partijska pripadnost, a ne stručnost i kompetentnost", rekao je Šimrak.

Šimrak je kazao da rješenje za Savinsku dubravu mora biti održivo i od interesa, kako za grad, tako i za vlasnike zemljišta na Savini.

"Mnogo je tu bilo nekažnjenih zloupotreba, mora se konačno znati ko je za to odgovoran, jer su tamo svi mogli da grade osim starosjedilaca. Jednostavo smatramo da se i dalje ne radi u skladu sa važećim propisima i dovoljno transparentno što onemogućava konstruktivan rad našeg odborničkog kluba. SDP je svih proteklih 25 godina propadanja Herceg Novog proveo nažalost u opoziciji, spriječen da ozbiljno i odgovorno utiče na tokove kojima se trebala očuvati supstanca jednog od najrazvijenijih gradova bivše velike Jugoslavje. Bez obzira na poziciju u Skupštini i dalje ćemo se nesebično zalagati da se našem gradu vrati ugled koji je nekada imao. OO SDP Herceg Novog svim građanima naše Opštine i Države čestita pozivnicu za prijem u Evroatlanski savez, čime ćemo ubrzo postati dio najrazvijenih i najnaprednih zemalja svijeta, sa nadom da će pravila koja važe u tom klubu donijeti Crnoj Gori pa time i Novom pravnu sigurnost i ubrzani ekonomski razvoj", zaključio je Šimrak.

Bonus video: