Pajović: Ne treba zaboraviti da se značajan broj građana protivi integracijama

Pajović je kazao da je dobijanjem pozivnice trasiran put stabilnosti i sigurnosti, ističući da se time ukazala prilika za prosperitetnu i bogatu budućnost ako budemo znali da iskoristimo priliku koja je pred nama
24 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 02.12.2015. 18:41h

Prije punopavnog članstva u NATO-u crnogorsko društvo treba da obezbijedi veću podršku Alijansi, kazao je predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

On je na sjednici Glavnog odbora u proširenom sastavu rekao da je, dobijanjem pozivnice za NATO ostvaren jedan od programskih ciljeva te partije.

"Ne treba zaboraviti da se još uvjek značajan broj građana Crne Gore protivi integracijama. to je potencijalni izbor nerazumijevanja i nestabilnosti koji moramo zajedničkim snagama dariješimo. Mi nećemo biti zadovoljni prijemom u članstvo dok ne osiguramo sigurnu i još veću građansku podršku tom članstvu", rekao je on.

Pajović je kazao da je dobijanjem pozivnice trasiran put stabilnosti i sigurnosti, ističući da se time ukazala prilika za prosperitetnu i bogatu budućnost ako budemo znali da iskoristimo priliku koja je pred nama.

On je svim građanima čestitato dobijanje pozivnice navodećiu da se radi o istorijskom trenutku.

"Vjerujem da taj trenutak treba da definiše Crnu Goru kao zemlju koja i definitivno pripada zapadnoj civilizaciji", rekao je Pajović.

On je rekao da je Pozitivna očuvala stabilnost u Crnoj Gori, pozivajući sve da nakon nekoliko dana euforije prionu na važne poslove koji moraju da se urade. On je istakao da treba još raditi na reormama kako bi Crna Gora ostala punopravna članica NATO-a. Pajović je ponovio da se vlast mora mijenjati, navodeći da su vlast i opozicija pokazali da nijesu sposobni da mijenjaju Crnu Goru.

"Nemamo vremena da čekamo 20 godina. Vrijeme je za velika djela, jer smo dosta toga propustili a bogami i zakasnili. Trebaju nam prtomjene koje će nas institucionalno zaštitit od svakog vida anarhije i destrukcije", rekao je on.

Crna Gora dobila poziv za članstvo u NATO

Bonus video: