Nova: NATO je izvršio zločinačku agresiju na SRJ, protiv je Rusije, protestovaćemo

"Eventualno režimsko bježanje od referenduma bilo bi jasan pokazatelj da su svjesni činjenice da ne postoji većinska podrška toj integraciji, i da zemlju guraju u ozbiljnu krizu, zbog privatnih interesa Mila Đukanovića i njegovih saradnika", ističe se u saopštenju Nove
59 pregleda 12 komentar(a)
Srbija, bombardovanje, Foto: Dw.de
Srbija, bombardovanje, Foto: Dw.de
Ažurirano: 02.12.2015. 15:31h

Nova srpska demokratija (Nova) se oštro protivi ulasku Crne Gore u NATO, saopšteno je iz ove partije.

"Protivimo se članstvu Crne Gore u NATO, zato što je, između ostalog, ovaj savez izvršio zločinačku agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ), zato što je njegova politika direktno usmjerena protiv naše vjekovne zaštitnice Rusije, i u pravcu otimanja teritorija bratske Srbije, a koji u kontinuitetu ugrožava mir u svijetu. Crna Gora je u svojoj istoriji uvijek sklapala odbrambene vojne saveze, i ovo je prvi put da njena vlast pokušava da je ugura u jednu nepravičnu, agresivnu i okupatorsku organizaciju, a ta avantura, u vrlo kratkom roku, može da nas dovede u sukob sa našim istorijskim saveznicima. Dakle, crnogorska marionetska vlast želi da nas dovede do jedne morbidne i neodržive situacije u kojoj bi bili dio vojnog saveza sa Turskom i Albanijom, a direktno suprotstavljeni Rusiji i Srbiji. Ta situacija, osim što sadrži elemente izdaje, graniči se sa političkim ludilom jer, uvažavajući sve države, od građana Crne Gore se traži da Tursku i Albaniju prihvate kao saveznike, a da se konfrontiramo sa Rusijom I Srbijom. Takođe, iskustva najjačih zemalja NATO-a nas uče da bi Crna Gora eventualnim učlanjenjem postala jedna od meta najopasnijih terorističkih organizacija na svijetu", navodi se u saopštenju Nove.

Iz ove partije dodaju da je pozivnica Crnoj Gori za članstvo u NATO izraz volje i interesa 28 zemalja članica, i oni je kao takvu primaju k znanju.

"Ali, konačnu odluku donosimo mi, građani Crne Gore, u skladu sa našim potrebama i interesima, a ne u skladu sa potrebama i interesima drugih zemalja i vlada. U tome je smisao suverenosti. Prema tome, neophodno je organizovati pošteni referendum bez ikakvog dizanja tenzija, kako bismo dobili demokratski odgovor na pitanje da li narod Crne Gore zaista želi da njihova država postane 29. članica Alijanse. Eventualno režimsko bježanje od referenduma bilo bi jasan pokazatelj da su svjesni činjenice da ne postoji većinska podrška toj integraciji, i da zemlju guraju u ozbiljnu krizu, zbog privatnih interesa Mila Đukanovića i njegovih saradnika", ističe se u saopštenju Nove.

Po njihovim riječima, žalosno je što državni zvaničnici, usplahireni NATO promoteri i mediji bliski režimu i pojedinim zapadnim ambasadama, dobijanje pozivnice predstavljaju kao finalni čin učlanjenja, bez obzira na stav naroda o tom pitanju.

"Ovo je sramni pokušaj stvaranja zablude da je svaki otpor pristupanju besmislen i unaprijed osuđen na propast. Time pokazuju koliko ne cijene svoje građane. Naravno, sada se očekuje od svih političkih subjekata da jasno kažu svoj stav o pristupanju NATO-u, jer izgovora vise nema. Predsjedništvo Nove je donijelo odluku da koalicionim partnerima, drugim parlamentarnim opozicionim subjektima i NVO koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO, predloži da u najkraćem roku organizujemo veliki protestni skup protiv učlanjenja Crne Gore u NATO, istovremeno zahtijevajući da se odluka o tome može jedino donijeti na poštenom i pravičnom referendumu", zaključuje se u saopštenju Nove.

Crna Gora dobila poziv za članstvo u NATO

Bonus video: