"UOČEN VELIKI NAPREDAK"

Slovenija: Pozivnica Crnoj Gori jača sigurnost regiona

"Slovenija je u ulozi kontaktne ambasade NATO saveza za Crnu Goru zadnjih godina uočila velik napredak te države na putu u evroatlantske asocijacije", kazao je Erjavec
55 pregleda 1 komentar(a)
Karl Erjavec, Foto: Mzz.gov.si
Karl Erjavec, Foto: Mzz.gov.si
Ažurirano: 02.12.2015. 12:00h

Slovenija je pozdravila odluku NATO saveza da uputi pozivnicu za članstvo Crnoj Gori, uz ocjenu da to jača sigurnost i stabilnost regiona.

"Današnja odluka značajna je za cijeli region jer jača njegovu stabilnost i šalje jasan signal Bosni i Hercegovini i Makedoniji", kazao je slovenački ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

On je dodao da je važnu ulogu u približavanju Crne Gore Savezu imala i Slovenija, koja i dalje smatra da članstvo u zapadnom vojno-političkom savezu moraju ostati otvorena za sve države u regiona.

"Slovenija je u ulozi kontaktne ambasade NATO saveza za Crnu Goru zadnjih godina uočila velik napredak te države na putu u evroatlantske asocijacije", kazao je Erjavec i dodao da je politika otvorenih vrata dokaz uspješne politike NATO-a "koja se mora nastaviti sve dok sve države u regionu ne uđu u članstvo".

Preporučujemo za Vas