Milić: Poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO direktna agresija na mir

"Činjenica da su predviđeni nedefinisani uslovi kao što su prilagođavanje sistema odbrane, reforma vladavine prava i jačanje podrške javnog mnjenja govore o političkoj odluci ministara NATO-a", saopštio je Milić
102 pregleda 61 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2015. 09:28h

Ministri zemalja članica Sjeverno-atlantskog vojnog pakta donijeli su pogrešnu odluku kojom se podižu tenzije u našoj zemlji, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić povodom poziva koji je upućen Crnoj Gori za pounopravno članstvo u NATO.

"Poslati poziv Crnoj Gori, čija se većina građana protivi punopravnom članstvu u Sjeverno-atlantskom paktu, predstavlja direktnu agresiju na mir, stabilnost i bezbjednost građana naše države. Činjenica da su predviđeni nedefinisani uslovi kao što su prilagođavanje sistema odbrane, reforma vladavine prava i jačanje podrške javnog mnjenja govore o političkoj odluci ministara NATO-a", saopštio je Milić.

On je istakao da samo građanima Crne Gore pripada pravo da odluče o svom suverenitetu.

"Odnosno da se prilikom donošenja eventualne odluke o ulasku Crne Gore u NATO ne smije zaobići volja građana Crne Gore. Smatram da građani imaju pravo da se o tom pitanju direktno izjasne na fer, slobodnom i demokratskom referendumu, koji bi bio održan paralelno sa izborima za Skupštinu Crne Gore i lokalne parlamente", naveo je Milić.

Podsjetio je da je SNP protiv punopravnog članstva Crne Gore u Sjeverno-atlantskom paktu.

"Svjedoci smo da u demokratskim državama građani neposredno odlučuju na referendumu i o mnogo manje bitnim pitanjima nego što je to da li će njihova država biti članica jednog ofanzivnog vojnog saveza ili ne", zaključio je Milić.

Bonus video: