Brajović: Pozivnica za NATO civilizacijski iskorak generacije

"Naši evroatlantski partneri su slanjem pozivnice Crnoj Gori nagradili veliko zalaganje cjelokpunog društva i postignute rezultate na evroatlanstkom putu. U tome nas nijesu spriječili ni brojni pokušaji destabilizacije, koji su posebno u poslednje vrijeme došli do izražaja, a koji su imali za cilj skretanje sa tog, jedinog ispravnog puta", naveo je Brajović
11 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2015. 09:54h

Socijaldemokrate Crne Gore poziv za članstvo u NATO vide kao civilizacijski iskorak ove generacije i jedan od najvećih uspjeha moderne Crne Gore, kojim se stavlja pečat na obnovljenu nezavisnosti ostvarenu na referendumu 21. maja 2006. godine, sopštio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović.

"Članstvom u NATO se ostvaruje jedan od naših temeljnih političkih ciljeva na kojem mi, Socijaldemokrate, istrajavamo punih 25 godina, jer smo od samog početka svjesni da pridruživanje alijansi predstavlja garant dugoročne stabilnosti, sigurnosti i mira na ovom veoma osjetljivom području, ali i potreban uslov ekonomskog i društvenog prosperiteta. Naši evroatlantski partneri su slanjem pozivnice Crnoj Gori nagradili veliko zalaganje cjelokpunog društva i postignute rezultate na evroatlanstkom putu. U tome nas nijesu spriječili ni brojni pokušaji destabilizacije, koji su posebno u poslednje vrijeme došli do izražaja, a koji su imali za cilj skretanje sa tog, jedinog ispravnog puta", naveo je Brajović.

Dodaje da poziv za članstvo u NATO ima i dodatnu političku važnost za Crnu Goru.

"Budući da će narednih dana početi da se rasčišćava politička scena Crne Gore, nakon koje će i definitivno postati jasno ko je stvarno vlast, a ko opozicija, i koja državna politika će se sprovoditi nakon izbora. Tim procesima ćemo mi, Socijaldemokrate, dati konkretan doprinos, prvo na lokalnom, a zatim i na državnom nivou, jer smo svjesni neodrživosti i štetnosti politike sjedenja na dvije stolice i poigravanja sa našim državnim i nacionalnim interesima. Nakon obnove nezavisnosti i slanja pozivnice za NATO, Socijaldemokrate će se okrenuti svom trećem velikom cilju, oko kojeg treba da se okupe progresivne snage u Crnoj Gori, a koji smo nazvali Partnerstvo za agresivan ekonomski razvoj. Na tom putu ćemo predstavljati ozbiljnog i kvalitetnog partnera svima, koji zajedno sa nama žele da se u punom smislu te riječi posvete realizaciji tog cilja", zaključio je Brajović.

Bonus video: