Predaje o NATO, a ne zna ko su članice saveza

Isječak je dio snimka sa okruglog stola "Crna Gora i neutralnost", koji je održan u junu prošle godine. Dio u kojem Vuković govori o neutralnosti Belgije se može čuti u 50. minutu snimka
1162 pregleda 172 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ivan Vuković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.11.2015. 19:57h

Internetom od sinoć kruži video klip, u kojem dr Ivan Vuković, koji šest godina predaje studentima predmet “NATO i sistemi kolektivne bezbjednosti” na podgoričkom FPN, tokom izlaganja navodi da je "Belgija neutralna država".

Na njegovu izjavu je reagovao profesor Filip Kovačević, koji se zalaže za vojnu neutralnost Crne Gore. Kovačević je naveo da da Belgija nije neutralna država, nakon čega je Vuković iznenađeno pitao "Kako nije neutralna?"

Isječak je dio snimka sa okruglog stola "Crna Gora i neutralnost", koji je održan u junu prošle godine. Dio u kojem Vuković govori o neutralnosti Belgije se može čuti u 50. minutu snimka.

Vuković je prethodno, odgovarajući na optužbe da je zadužen za NATO propagandu, kazao da je taj okrugli sto, od početka kampanje za ulazak Crne Gore u NATO, i njegova prva prilika da govori na temu.

Belgija je jedan od 12 osnivača NATO saveza, i sjedište NATO saveza nalazi se u glavnom gradu Belgije, Briselu.

NATO savez je osnovan u aprilu, 1949. godine, kada su zemlje osnivači, među kojima i Belgija, u Vašingtonu potpisale Sjevernoatlantski ugovor.

Bonus video: