Danilović: Dobili ili ne pozivnicu za NATO, ne smije se prihvatiti plan DPS-a

"1. decembar je dan otrežnjenja budemo li pametni. Ni pobjeda ni poraz. Samo surova istina i dan kada ubrzavamo borbu za preživljavanje", kazao je Danilović
17 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2015. 13:29h

Šta god se dogodilo 1. decembra, pozivnica ili nepozivanje Crne Gore u NATO, opozicija ne smije prihvatiti plan DPS-a; blokovsku podijeljenost na unutrašnjem političkom planu, istakao je poslanik Demosa Goran Danilović.

"Godinama NATO predstavlja političku udicu na koju konačno treba da se stavi i neki vještački mamac. Na zalost od Crne Gore ovim povodom ne zavisi ništa, naša Vlada i njena spoljna politika je sudbinu drzave gurnula na sto međunarodnog raskusuravanja. Posljednja šansa Mila Djukanovića je, međutim, podjela na za i protiv nametnute teme. Da! Ostaje naša obaveza da u oba slučaja tražimo referendum i ni u jednom trenutku ne zaboravimo da je socijalno ekonomski kolaps države na vratima", istakao je Danilović.

On je dodao da pozivnica ili njen izostanak neće riješiti ni jedan jedini gorući problem Crne Gore, već će samo će izoštriti raslojenost i učiniti svaku bolnu tačku bolnijom.

"1. decembar je dan otrežnjenja budemo li pametni. Ni pobjeda ni poraz. Samo surova istina i dan kada ubrzavamo borbu za preživljavanje. Naravno, svijet treba da zna, sva naša za i protiv NATO-a, mora da vidi kako i u neslobodnom društvu slobodno mislimo. Ipak, ovdje je najvažnije ko je dugoročno za Crnu Goru, oni koji je sistematski uništavaju i rasprodaju, oni kojima je stala u jedan poziv ili oni koji bi da je vrate sebi i otmu iz kandzi primitivnog i privatnog čerečenja. 1. decembar nije dan D, nije ni revanš ni potvrda 1918., nije ni dan tuge ili radosti. To je samo vještački mamac. Dužni smo da potvrdimo zrelost pred domaćom i međunarodnom javnošću, promjena ove vlasti, bez krvi i revolucije, jedina je istorijska pozivnica na koju treba da odgovorimo", kazao je Danilović.

Bonus video: