Dajković: Podigao sam glas protiv umivene tiranije posljednjeg evropskog diktatora

"Kriv sam jer sam rođen, a i danas sa 23 godine živim, u Crnoj Gori Mila Đukanovića", kazao je Vladislav Dajković član UO Pokreta za neutralnost
195 pregleda 24 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Pokret za neutralnost
Vladislav Dajković, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 28.11.2015. 12:58h

Na suđenju održanom juče, jedini sam koji je osuđen novčano, zbog protesta nakon hapšenja poslanika na protestima Demokratskog fronta (DF) u Podgorici 17. oktobra, saopštio je Vladislav Dajković član UO Pokreta za neutralnost.

"Naime, Sudija Suda za prekršaje, Sonja Pepeljak je oslobodila profesora Vladimira Božovića i Boška Vukićevića u postupku koji je vođen protiv njih zbog sumnje da su se oglušili o policijsko naređenje tokom protesta građana 17. oktobra. Ipak, Vladislavu Dajkoviću je za isti prekršaj izrekla novčanu kaznu od 200 eura. Smatram da su me nezakonito osudili jer sam izražavao svoje ustavno pravo na miran protest. Takođe, s obzirom da smo jedini Marko Milačić i ja osuđeni zbog ovog protesta, iako je zajedno sa nama bili minimum 100 građana, sumnjam da se radi o politizaciji ovog postupka, odnosno, pokušaja neke vrste političkog pritiska", istakao je Dajković.

On je dodao "je kriv".

"Kriv sam. Ne zato što sam protestvovao mirno i nenasilno tog dana. Ne zato što nisam postupio prema policijskom naređenju. Ne zato što su mi ruke bile u vazduhu. Ne zato što se nisam opirao hapšenju. Ne zato što što nisam uputio nijednu grubu riječ policajcima. Ne zato što sam priznao krivicu bez žalbe. Kriv sam jer se usudio da podignem glas protiv umivene tiranije posljednjeg evropskog diktatora. Kriv sam jer sam rođen, a i danas sa 23 godine živim, u Crnoj Gori Mila Đukanovića. U konačnom, u ovakvom diktatokratskom režimu i neslobodnom društvu, nema većeg komplimenta od toga da te osudi prijeki Sud Mila Đukanovića. Danas je to bila novčana kazna, sjutra već možda zatvor. Radujem se ovakvoj presudi", rekao je Dajković.

Bonus video: