Krivokapić o bivšim drugovima: Njih će vrijeme otpisati

“U istoriji je poznato, što je veća izdaja, mora se većom laži pokriti. Mi idemo dalje, ne bojimo se budućnosti,” rekao je pored ostalog Krivokapić
100 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2015. 13:24h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić poručio je danas sa izborne konvencije barskog odbora da je ova partija uvijek imali odgovore na istorijskim raskrsnicama, te da je spremna za novo doba crnogorskog političkog života u kojem će mjerilo stranaka biti samo to ko se uspješnije bori za bolji život građana. On je podsjetio da je jedino SDP “od prvog dana u Evropi kroz Socijalističku Internacionalu”, a drugi “ne mogu biti, jer im nećemo to članstvo potpisati, a njih će vrijeme otpisati”.

“U istoriji je poznato, što je veća izdaja, mora se većom laži pokriti. Mi idemo dalje, ne bojimo se budućnosti, hoćemo da gradimo slogu onako kako to i himna poziva, da nam sloga svima daje krila. Dolazi vrijeme da se mjerimo koliko dobrog možemo učiniti građanima. Neka vjera ostane privatna stvar svakog građanina, a Crna Gora mora biti građanska, učeći sve - i Kuran i Bibliju i Kapital,” rekao je pored ostalog Krivokapić.

On je ukazao da su ovo dani pred dobijanje pozivnice za evroatlantske integracije, “namjerno ne kažem pakt, jer integracije znače usvajanje vrijednosti, a mi smo na vrijednostima insistirali od prvog dana”, dodajući da zato “imamo puno pravo da u decembru slavimo jedan dan” pozivnicu za sigurnost, bezbjednost i vladavinu prava “koji su osnov za razvoj i zato nam treba taj kišobran”.

“U tom crvenom (XX) vijeku Crna Gora je nestala za zelenim stolom, jer je bila mala, sada smo među velikima kao dio Alijanse, a ne kao dio dogovora. SDP, iako je ovo godina čudnih obrta, slavi 25 godina na pravoj strani istorije i to ponosno, jer trajati u politici znači uspjeti u politici, kada vaše ideje i vrijednosti postanu bogatstvo cijelog društva,” ukazao je Krivokapić.

On je barskim članovima i simpatizerima poručio i da njihov grad u 2016, “kada obilježavamo milenijum Crne Gore”, mora biti mjesto proslave hiljadu godina trajanja države u tri oblika - od Duklje, preko Zete do današnjeg, “kao znak da je Bar kroz istoriju uvijek čuvao ideje multietničke države”.

Na konvenciji su među zvanicama bili i potpredsjednica i generalni sekretar SDP-a Mirel Radić-Ljubisavljević i Ramo Bralić. Delegate i zvanice pozdravio je predsjednik OO SDP Bara Dragan Vojvodić, a od gostiju predsjednici barskih odbora DPS-a i BS-a Branka Nikezić i Munib Ličina, te potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Galerija

Bonus video: