Krivokapić: Čudno da kada rasprodajete, da se još i zadužujete

Predsjednik SDP-a je kazao je da je Tivat primjer u kome koalicija DPS i SDP funkcioniše, ali i da taj grad iako se razvijao proteklih godina, nije lišen izazova, jer mu "trebaju pravi hoteli, a ne vikend apartmani sa recepcijom"
127 pregleda 48 komentar(a)
Konvencija SDP Tivat, Foto: Siniša Luković
Konvencija SDP Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.11.2015. 19:32h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Ranko Krivokapić poručio je da ta partija "izborno jača nego ikada" i naglasio da će u fokusu njihove pažnje nakon već izvjesnog dobijanja pozivnice za NATO, biti vladavina prava i bolji život svih građana.

On je kazao da su u politici trijumfuju "oni čije ideje pobjeđuju", naglašavajući da se to desilo sa SDP-ovim zalaganjima za državnu nezavisnost i integraciju Crne Gore u NATO.

"Politika koja ne istrajava na svojim idejama je osuđena na propast. Mi smo istrajali i jedini pretekli. LSCG je razbijen na način na koji je to nama bilo namijenjeno. Vjerujem da smo sposobni da okupljamo, a ne da dijelimo. Okupljali smo i oko nezavisne Crne Gore i ona je došla, okupljali smo oko euro-atlantskih integracija pa su i one došle, okupićemo se i oko vladavine prava koja treba Crnoj Gori, okupićemo sve one u slozi da zajedno budemo zajednica trajne stabilnosti, sigurnosti, zemlja iz koje se neće odlaziti nego samo dolaziti i lijepo živjeti", poručio je Kivokapić večeras na Izbornoj konvenciji OO SDP Tivat.

On je indirektno kritikovao ekonomsku politiku Vlade istakavši da je "čudno da kada rasprodajete, da se još i zadužujete".

"Svi koji nešto znaju o ekonomiji, znaju gdje to vodi. Ne postoji gora kombinacija od toga", rekao je lider SDP .

Kazao je da je Tivat primjer u kome koalicija DPS i SDP funkcioniše, ali i da taj grad iako se razvijao proteklih godina, nije lišen izazova, jer mu "trebaju pravi hoteli, a ne vikend apartmani sa recepcijom".

Krivokapić je podvukao da je Crna Gora prošla "ekonomiju tranzita, ekonomiju privatizacije, ekonomiju rasprodaje i ekonomiju zaduživanja" i da tome treba stati na kraj.

"Pravda, vladavina prava i pravna država su osnov ekonomskog razvoja. Gdje toga nema, nema ni ekonomskog razvoja. Čak i ako ima kratkotrajnog rasta, nema razvoja, možete napraviti koliko god hoćete naselja "zatvorenih škura" u Crnoj Gori, to će biti rast, ali neće biti razvoj. Moramo praviti ono što donosi radna mjesta, poreze, trajne prihode i što će omogućavati trajnu održivost naše ekonomije", istakao je Krivokapić, dodajući da će SDP na tome insistirati.

"Možemo održati tu luču i istrajaćemo jer smo izborno jači nego ikada, spremni da nakon ulaska u NATO, ispunimo i ostale obaveze. Ulazak u NATO znači samo početak novih obaveza jer biti sa najjačima, znači i osloboditi se mnogih starih grijehova", zaključio je lider SDP.

Petoro podnijelo ostavke

Pet istaknutih članova SDP Tivta napustilo je tu partiju, a neki od njih su već započeli angažman u drugim strankama.

Ostavke su podnijeli Tripo Božinović, Dejan Maslovar, Dalibor Petković, Davor Brkan i Marjan Petković. Božinović i Maslovar bili su kandidati za odbornike na izbornoj listi tivatske SDP na posljednjim lokalnim izborima 2012.

Božinović je već angažovan u tivatskom odboru CDU, a većina ostalih će najvjerovatnije preći u Socijaldemokrate Ivana Brajovića.

U potpisanim ostavkama petorice dojučerašnjih SDP-ovaca u koje su "Vijesti" imale uvid stoji istovjetan tekst: "Zbog neslaganja sa politikom partije i odustajanjem od izvornih programskih principa, podnosim ostavku na članstvo u SDP CG".

Bonus video: