LIDER PZP U ROŽAJAMA

Medojević opoziciji: Bojkot izbora ako se ne formira prelazna vlada

Medojević je rekao da DF ne vjeruje u uspjeh pregovora sa šefom Skupštine Rankom Krivokapićem koji ne predviđaju formiranje prelazne vlade
40 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Zoran Đurić
Nebojša Medojević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.11.2015. 18:28h

Opozicija bi trebalo da bojkotuje izbore ako se ne formira prelazna vlada koja bi sprovela reforme izbornog sistema i obezbjedila sprječavanje zloupotreba, poručio je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

“DF cijeni da bi bilo najbolje da se i ostatak opozicije pridruži stavu DF da se na izbore ne izlazi , ako se ne formira Prelazna Vlada koja ce sprovesti neophodne reforme izbornog sistema i obezbjediti kontrolne mehanizme za sprecavanje zloupotreba drzavih sluzbi i resursa od strane Demokratske partije socijalista (DPS)” rekao je Medojević na tribini Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) u Rožajama.

Medojević je rekao da DF ne vjeruje u uspjeh pregovora sa šefom Skupštine Rankom Krivokapićem koji ne predviđaju formiranje prelazne vlade.

“Mislimo da je to samo još jedan pokušaj prevare opozicije i kupovine vremena. Krivokapić bi bio ozbiljan kada bi pokrenuo proceduru za pad aktuelne Vlade, pa onda pozvao sve stranke ba dogovor o prelaznoj vladi. On, međutim hoće da pregovaramo o zakonima, a dobro zna da Milo Đukanoviž u izbornom procesu ne poštuje nijedan zakon i da brutalno zloupotrebljava sve državne resurse” kazao je lide PZP-a.

On je dodao da DF od ostatka opozicije očekuje “da brzo raščiste sa Krivokapićem, da li je on za prelaznu Vladu ili ne, kako se ne bi gubilo dragocjeno vrijeme”.

Medojević je pozvao Bošnjake da se aktivno ikljuce u akcije DF-a.

“Bošnjaci moraju da otkažu povjerenje DPS režimu koji ih je ponizio, ugrozio njihova nacionalna prava, opljačkao sjever i osiromasio Bošnjake i primorao na bježanje sa svojih ognjišta” rekao je Medojević.