Policajci uhapsili Radunovića, psovao im naređenje

Radunović kazao da nije vrijeđao policajce i da nije znao da postoji zabrana kretanja jer mu policajci nijesu to saopštili
156 pregleda 32 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2015. 06:30h

Poslanik DF-a Slaven Radunović tvrdi da su mu policajci zabranili kretanje i lišili ga slobode bez ikakvog razloga, 17. oktobra, tokom sklanjanja šatora sa bulevara ispred Skupštine.

Sa druge strane, policajci su tvrdili da nijesu znali ko je Radunović, te da im je bilo naređeno da nikome ne dozvole prolaz do Skupštine, jer je “došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, jer je Komunalna policija, uz asistenciju policije, uklanjala šatorsko naselje”.

Radunoviću se prekršajno sudi za omalovažavanje i ometanje policijskih službenika, te za nepostupanje po naređenju policije, tako što im je, prema prekršajnom zahtjevu, uputio riječi “je..m vam ja to naređenje”, a zatim i odgurnuo službenike tijelom pokušavajući da prođe do Skupštine. Radunović je istakao da nije tačno da im je uputio uvredljive riječi, da nije znao da postoji zabrana kretanja, jer mu policajci nijesu to saopštili“. Odgovorio sam da nemaju pravo da me zaustavljaju, pa sam nastavio kretanje prema kordonu policije... Upozorio sam ih i da nemaju pravo da me lišavaju slobode i da mi onemogućavaju kretanje i tom prilikom sam im saopštio da sam poslanik, a što su oni već znali, jer su me oslovljavali po imenu i prezimenu”, istakao je Radunović.

Policajci Dalibor Jeremić i Elsan Zulević su istakli da su dobili naređenje da zatvore saobraćaj, te onemoguće kretanje lica prema Skupštini.

“Na moje upozorenje okrivljeni nije stao, već je nastavio kretanje, pokušavajući da nas fizički zaobiđe... istom sam izdao naređenje, na šta je odgovorio “je..m vam ja to naređenje” i nastavio kretanje prema nama, pokušavajući fizički da nas odgurne tijelom”, naveo je Jeremić. Oni su tvrdili da nijesu znali ko je Radunović, te da im on nije saopštio da je poslanik.

Sutkinja Sonja Pepeljak je prihvatila predlog odbrane, pa će se u nastavku postupka saslušati novinar Gojko Raičević, odgledati snimak događaja, koji je snimio Raičevićev kamerman, i od MUP-a zatražiti odluka kojom se zabranjuje skup 17. oktobra ove godine. Suđenje se nastavlja prvog februara. U podgoričkom Sudu za prekršaje po istom ili sličnom osnovu sudi se i poslaniku DNP-a Vladislavu Bojoviću i novinarima Raičeviću i Draženu Živkoviću.

Sudija bi da izbaci novinare

Sutkinja Pepeljak je juče prvo zabranila novinarima da prisustvuju suđenju, navodeći “da samo zakazane stranke u postupku mogu da prisustvuju”.

Nakon što je Radunović podsjetio sutkinju da je suđenje javno, i da traži prisustvo novinara, ona je navela “da nema mjesta, pa može jedan novinar”.

Nakon što su novinari rekli da dolaze iz odvojenih medijskih kuća i da se obezbijedi sudnica u koju mogu svi da uđu, sutkinja je ipak dozvolila da se prati suđenje.

Bonus video: