Glendža: Popović da priča o krađi svojih političkih mentora

"Popović je svjestan da je opozicionim glasovima građana, koji su dati na povjerenje neozbiljnoj grupaciji sa liste Pozitivne Crne Gore i svog ličnog glasa, došao na mjesto predsjednika Opštine nelegalnim putem, koje nije zaslužio. Time je prekršena izborna volja građana"
120 pregleda 1 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.11.2015. 12:35h

Nevladino udruženje Budvanski građanki savez pozvalo je gradonačelnika Budve Srđu Popovića da kaže kako su "njegovi politički mentori, od sopstvenih građana opljačkali desetine, a možda i stotine miliona eura".

Oni su pozvali glavnog specijalnog tužioca da ispita političku korupciju u Budvi.

Predsjednik Udružnja Radomir Glendža zapitao je kako se Popović mogao i hvaliti sa postignutim rezultatima na dan olobođenja grada, kada j stvarna slika mnogo gora.

"Koristiti jake riječi, za jednu slabu opljačkanu Opštinu kakva je naša, a što se odvija u kontinuitetu već dugi niz godina, u vremenu kada se vodi istraga nadležnog tužilastva o mnoštvu afera koje su ovaj grad zavile u crno, kada je ekonomsko finansijska slika u pitanju, izgledaju suviše degutantne. Ipak, stiče se utisak kod građana da je politička korupcija putem koje aktuelna budvanska vlast vodi i dalje naš grad, veći poraz i razočarenje od ovog finansijskog. Zato pozivamo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ispita da li je u Budvi u dužem vremenskom periodu na djelu politička korupcija i da javno saopšti, da ako jeste, kako se do nje eventualno došlo", kazao je Glendža na konferenciji održanoj ispred zgrade SO Budva.

On je zapitao da li je u pitanju zastrašivanje tri opoziciona odbornika Pozitivne Crne Gore, ili nasilno dovođenje na sjednice lokalnog Parlamenta da glasaju mimo svoje volje.

"Tužilaštvo da ispita da li su navedeni opozicioni odbornici dobrovoljno prihvatili da podržavaju DPS mimo većinske volje građana, i u skladu sa tim imali eventualno neke finansijske koristi, ili dobili nova radna mjesta, čak i rukovodeća, uključujući i zaposlenje članova svojih porodica”, naveo je Glendža.

On je kazao da potpuno razumiju Popovića kada kaže da je "najgore za nama i da je protekla godina bila puna izazova".

"Popović je svjestan da je opozicionim glasovima građana, koji su dati na povjerenje neozbiljnoj grupaciji sa liste Pozitivne Crne Gore i svog ličnog glasa, došao na mjesto predsjednika Opštine nelegalnim putem, koje nije zaslužio. Time je prekršena izborna volja građana", zaključio je Glendža.

Bonus video: