Džavid Šabović šef poslaničkog kluba SDP-a

“Naslijediće me Draginja Vuksanović, a ja ću popuniti mjesta u nekim skupštinskim odborima,” rekao je novi šef poslaničkog kluba SDP-a
159 pregleda 18 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2015. 06:24h

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović biće novi šef poslaničkog kluba te partije, dok će njegovo mjesto predsjednika Zakonodavnog odbora zauzeti poslanica Draginja Vuksanović.

To mjesto je upražnjeno nakon što je šef kluba Borislav Banović imenovan za ambasadora Crne Gore u Londonu.

Šabović je “Vijestima” juče rekao da će tu poziciju zauzimati do isteka mandata sadašnjeg saziva parlamenta. To je dogovoreno juče na sjednici poslaničkog kluba SDP-a.

“Danas smo imali sjednicu na kojoj smo se dogovorili o rotacijama. Ja sam iz ličnih razloga podnio ostavku na mjesto predsjednika Zakonodavnog odbora, kolege su me predložile da budem šef kluba i ja sam prihvatio da vodim klub još ovo malo vremena”, rekao je Šabović.

On je rekao da će ga Vuksanović zamijeniti na čelu Zakonodavnog odbora, što treba da verifikuje Administrativni odbor. “Naslijediće me Draginja Vuksanović, a ja ću popuniti mjesta u nekim skupštinskim odborima,” rekao je novi šef poslaničkog kluba SDP-a.

Takav predlog treba da potvrdi Predsjedništvo, koje se očekuje ovih dana.Ranije se spekulisalo da bi poslanik i predsjednik odbora te partije u Rožajama Izet Bralić mogao biti Banovićev nasljednik, ali on nije bio zainteresovan za tu poziciju iako je, kako je tvrdio izvor “Vijesti”, imao podršku lidera partije Ranka Krivokapića.

Bonus video: